Mihajlović: Nikolić će snositi posljedice

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članica Predsjedništva SNS Zorana Mihajlović navela je da je veoma neodgovorno što se o kandidaturi Tomislava Nikolića za predsjednika saznalo iz medija.

Zorana Mihajlović

Ona je u Kažiprstu navela da je veoma neodgovorno što se to dogodilo samo dan nakon što je Predsjedništvo odlučilo da će kandidat vladajuće koalicije na predsjedničkim izborima biti Aleksandar Vučić, iako je rekao da nema namjeru da bude protivnik Vučiću.

“Mi ovdje pričamo o predsjedniku republike. Ovo utiče na stabilnost države. On je još uvijek predsjednik, jasno je da je SNS dala svoj prijedlog i mislim da je neozbiljno da članovi kabineta predsjednika šalju poruku medijima“, navela je ona.

Kako kaže, danas je kratko razgovarala sa aktuelnim premijerom Aleksandrom Vučićem koji “nije bio naročito raspoložen“.

Ponovila je da je “ovdje u pitanju Srbija“ i da neće biti “nikakve trgovine između Vučića i Nikolića“.

“SNS je jednoglasno donijela odluku. Dan nakon toga imamo ovo. Nije to način. Mislim da Vučić ne treba da odustaje, a ako na to razmišlja, ja ga pozivam da ne pristaje ni na kakvu trgovinu“, dodala je ona.

Mihajlovićeva je naglasila da je SNS željela kandidata koji može da pobijedi u prvom krugu.

“Ukoliko se Nikolić kandiduje, on na taj način bira između odgovorne politike, bira između stabilnosti i krize i destabilizacije. SNS neće reći riječ protiv Nikolića, ali moramo da idemo naprijed“, navela je ona.

Kako kaže, SNS je jedna velika i odgovorna politička partija koja daje punu podršku Vučiću, a “onda sa druge strane imamo Nikolića koji želi da se kandiduje“.

“Sve vrijeme pokušavamo na korektan način da razgovaramo, mi hoćemo da idemo naprijed. Najviše građana ima povjerenje u Vučića. Nikolić ide protiv sopstvene stranke, protiv građana koji bi da idu za ovu politiku“, rekla je ona.

Na pitanje da li SNS ima problem podjele u stranci, Mihajlovićeva navodi da joj “nije jasno kako je to zaključeno“.

“Predsjednik SNS je Vučić, svi odbori, sem možda odbora u Kragujevcu su za njega. Vi kažete da je to podjela, ja to ne vidim, tih podjela nema“, navodi ona.

Dodala je i da živimo u vrijemenu od prije pet godina, govorilo bi se o Nikoliću kao kandidatu.

Kaže i da se o parlamentarnim izborima nije razgovaralo i na kraju dodaje da je Tomislav Nikolić poslao jasnu poruku, ali i da će sam snositi posljedice.

“Svakako da ne može da pobijedi“, zaključila je ona.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar