Bandić: Oreškovićeva vlada neuspjeli eksperiment

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u subotu vezano za krizu Vlade Republike Hrvatske kako je 60 posto vjerojatnost da se 'preslagivanjem' u Saboru dođe do nove Vlade, a 40 posto za izvanredne parlamentarne izbore te kaže kako je Vlada premijera Tihomira Oreškovića neuspjeli eksperiment.

Milan Bandić / 24SATA.INFO

Kako prenosi Hina, u novoj Vladi nema mjesta, kaže Bandić, ni za Oreškovića, ni za prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka i potpredsjednika Božu Petrova.
 
- Nije problem broj ruku, nije problem mandatara, već Vlade koja treba dobiti većinu u Saboru. (…) Prvi je korak mandatar, a drugi korak Vlada. Mandatar samo dobiva Ausweiss (dopusnicu) da ide kod predsjednice Republike i da eventualno složi Vladu. A od mandatara do Sabora i Vlade je 'Bog je šeširdžija - poručio je na konferenciji za novinare u Umjetničkom paviljonu, u povodu priprema za izložbu ruskih umjetnika zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.
 
Mandatar će, kaže Bandić, ako dobije 76 ruku u Saboru, predložiti tim, ali hoće li ta vlada biti usvojena u Saboru ovisi o konsenzusu partnera koji će ga podržati. Šanse da se uspije 'presložiti' nova Vlada ocjenjuje sa 60 posto, a preostalih 40 da dođe do novih izbora. „Jedan eksperiment nije uspio i nećemo dva puta dopustiti  istu pogrešku. Ja makar neću“, poručio je.
 
Uvjet je da se stvori nova Vlada i stavljanje "karata na stol".  - Da se raščisti teren, da nema eksperimenta i da vođenje zemlje preuzmu stručni, komepetentni ljudi - dodao je Bandić.
 
Intimno bi, tvrdi, najviše volio da dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora.  - Ali, ne dogodi se uvijek ono što ja hoću - kazao je Bandić.
 
Njegova će stranka, naglašava, inzistirati da se u odabiru članova nove vlade "prednost da struci i kompetenciji, a ne stranačkim poslušnicima".
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar