Tomislav Karamarko: Pokrećemo opoziv premijera Oreškovića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak je na konferenciji za novinare najavio da HDZ pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića jer je vlada disfunkcionalna.

Tomislav Karamarko / 24sata.info

"Mi pokrećemo ovaj postupak jer smatramo da moramo biti odgovorni pred biračima, članovima stranke", rekao je Karamarko dodavši da HDZ ne želi biti "pajac u ovoj  lošoj priči" i sudjelovati u sadašnjoj, kako je rekao, lakrdiji.

U Vladi trebaju prestati "prepucavanja, loši odnosi i poluodnosi", dodaje njezin prvi potpredsjednik, ističući kako nije dobro da premijer Orešković traži ostavke čelnih ljudi dviju stranaka koje nose Vladu, odnosno njega i čelnika Mosta Bože Petrova.

"Vlada mora biti čvrsta, homogena i jedinstvena ako želi provesti reforme", poručuje Karamarko te dodaje da u program Vlade mora biti implementiran i program HDZ-a..

Postupak pokretanja opoziva nazvao je šokom kojim HDZ želi "izazvati nešto pozitivno".

"Da se trgnemo i da se shvati da su interesi države i naroda veći od osobnih i stranačkih", rekao je prvi čovjek HDZ-a te pozvao "sve sudionike i subjekte u političkoj igri da se uozbilje" jer, kazao je, inače neće biti dobro.

"Neko je vrijeme izgubljeno, ali još uvijek ima vremena da se presloži Vlada", ustvrdio je.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar