Dačić uputio protestnu notu BiH zbog napada na premijera Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo je danas protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Bosne i Hercegovine zbog napada na predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića do kojeg je došlo danas nakon komemoracije povodom 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u „zaštićenoj zoni UN-a“ u Srebrenici.

Ivica Dačić

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika Bosne i Hercegovine očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsjednika Vlade Republike Srbije“, navodi se u noti Ministarstva.

U saopštenju iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije navodi se da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije osudio napad na premijera Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače na predsjednika Vlade Republike Srbije i kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju obavijeste o ishodu postupka.

 

(Anadolija)

Pošaljite Facebook komentar