Kraj akcije u Kumanovu, napadači eliminisani

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kako javljaju makedonski mediji, nešto iz 21 sat završena je policijska akcija u Kumanovu.

Kumanovo / 24sata.info

Posljednja grupa napadača koja je pružala otpor je eliminisana.

Reporteri javljaju da je pucnjava prestala, a da je u posljednjoj grupi terorista bilo devet osoba, od koji su makedonski policajci ubili četiri, jedan je izvršio samoubistvo, a ostali su se predali.
 
U današnjoj akciji poginula su petorica pripadnika makedonske policije, a više od 30 ih je povrijeđeno, kazala je ministrica unutrašnjih poslova te zemlje Gordana Jankulovska na konferenciji za medije. Ona je dodala da je akcija na terenu produžena kako bi se osiguralo da svaki napadač bude neutralizovan.
 
U naselju Divo u Kumanovu operacija policije je duže trajala. Taj dio grada je potpuno blokiran specijalnim policijskim vozilima, prenosi Blic.
 
Prema informacijama s lica mjesta, jedan broj terorista se bio zabarikadirao u jednoj kući dok su neki pokušavali da pobjegnu kroz sporedne ulice i prođu kroz policijsku blokadu.
 
U akciji su poginula tri policajaca iz tetovskih sela Brvenica i Zubovce.
 
Trenutno se u Kumanovu ne čuju pucnji, veći dio naselja koje je danas bilo poprište sukoba evakuisan je.
 
’’U nekim zonama grada ne rade telefonske linije i nema električne energije. Na ulicama malo prolaznika ali se automobilski saobraćaj odvija normalno’’, javlja izvještač RTS-a iz Kumanova Miljana Okiljević.
 
Makedonska policija saopštila je danas da se u Kumanovu nalazi teroristička grupa koja je došla iz inostranstva, i da se radi se o dobro naoružanoj i obučenoj grupi. Policija je od četiri sata jutros napadana bombama i snajperima.
 
Makedonska policija saopštila je danas da se u Kumanovu nalazi teroristička grupa koja je došla iz inostranstva, i da se radi se o dobro naoružanoj i obučenoj grupi. Policija je od četiri sata jutros napadana bombama i snajperima.
 
U akciji makedonske policije protiv te grupe ranjeno je 20 policajaca i civila, od kojih su teže povrijeđeni prebačeni u bolnicu u Skoplju.
 
Strahuje se da je broj žrtava veći, a za sada je potvrđeno da su tri policajca preminula u bolnici. Sukobi su uslijedili poslije pojave oružanih terorističkih grupa u brdima oko tog grada.
 
Albanski mediji prenijeli su saopštenje takozvane Oslobodilačke nacionalne armije koja je preuzela odgovornost za napade u Kumanovu, tvrdeći da vojska i policija vrše "teror nad civilima" i najavila još jače napade na bezbjednosne snage Makedonije.
 
"Nastavićemo da napadamo policiju i vojsku bez milosti. Borićemo se do kraja da se ujedine teritorije sa albanskim stanovništvom. Danas smo jači, a sutra ćemo biti još jači. Mi smo svuda u gradu, narodu i selima", kažu.
 
 
 
(24sata.info/Nezavisne)

Pošaljite Facebook komentar