Zagreb: Cazinjanin Senad Mustedanagić ponovo bludničio nad dječakom!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tridesetosmogodišnji Senad Mustedanagić iz Cazina, koji je pobjegao u Hrvatsku uoči suđenja zbog silovanja 14-godišnjaka iz Cazina, ponovo je bludničio nad maloljetnikom.

Senad Mustedanagić / 24sata.info

Ovog puta njegova žrtva je bio 12-godišnji dječak iz Zagreba! Pedofila je odmah uhapsila zagrebačka policija i trenutno se nalazi iza rešetaka.

Njemu je pošlo za rukom da se zaposli u školi Bilijarskog  kluba Zagreb i da uvodi djecu u tajne bilijara. Nesretni 12-godišnjak bio je talentiran za ovaj sport i na incijativu trenera, ali i ostalih  iz kluba, on je trenirao bilijar, a podučavao ga je Mustedanagić.

On je u ponedjeljak pozvao talentovanog i povučenog dječaka da dođe u 8 sati ujutro na trening. U to vrijeme u klubu nije bilo nikog drugog. Kada je dječak stigao, Cazinjanin mu je da sa svakim svojim učenikom radi posebne testove i da je svaki test drugačiji. Šutljivom 12-godišnjaku rekao je da se mora skinuti u gaćice i leći u krevet. Zbunjeno dijete ga je poslušalo, a nakon toga uslijedio je užas koji nikada neće zaboraviti. Baš kao i njegova prethodna žrtva, piše "San".

Prema onome što je do sada istragom utvrđeno, Mustedanagić je nad dječakom obavio sve moguće bludne radnje. Šokirani dječak otišao je kući i ispričao roditeljima što se dogodilo, a oni su odmah alarmirali policiju.

Samo desetak minuta kasnije, Mustedanagić  je uhapšen u prostorijama Bilijarskog kluba Zagreb. Nakon kriminalističke obrade, policija je podnijela protiv njega krivičnu prijavu za spolni odnos sa djetetom u pokušaju i odvela ga istražnom sudiji Županijskog suda.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su samo da je državljanin BiH uhapšen zbog pokušaja spolnog odnosa s djetetom i da je za njim raspisana međunarodna potjernica. Hrvatska je u šoku i ovaj događaj postao je glavna medijska tema.

Treba reći da se Senad Mustedanagić roditeljima dječaka nad kojim je bludničio predstavio kao Senad Horvat, a djelatnicima kluba kao Senad Ćurić. Još uvijek nije jasno kako njegova prevara nije otkrivena. Po nekim izvorima, štitili su ga njegova sestra i zet koji rade u Bilijarskom klubu Zagreb.

Mustedanagić je u Hrvatsku pobjegao prije pola godine nakon što je protiv njega podignuta optužnica za silovanje 14-godišnjaka iz Cazina. Bio je i prijatelj njegovih roditelja i često ih je posjećivao sa svojom djevojkom, što je dodatno sve šokiralo. Inače, Mustedanagić je svojevremeno radio kao konobar, potom i kao košarkaški trener.

Mještani Cazina kažu da je u tom mjestu Mustedanagić važio za vjernika koji redovno ide u džamiju i uglavnom je bio u društvu uglednih građana.

Uprava policije FBiH raspisala je 16. juna ove godine  potjernicu za Senadom Mustedanagićem. Kako "San" nezvanično saznaje, on pored bh. pasoša ima i putovnicu Hrvatske.

U MUP-u FBiH jučer nisu željeli komentarisati hapšenje Mustedanagića u Zagrebu s obrazloženjem da o tome nisu zvanično obaviješteni.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar