Beograd: Samoubistvo izvršila dva pripadnika Vojske Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kako je nezvanično potvrđeno desetar Petrović je pucao sebi u grudi iz automatske pušte.

Policija Srbije / Ilustracija

U prethodna dva dana desila su se čak dva samoubistva vojnika pripadnika Vojske Srbije
 
Profesionalni vojnik Druge brigade Kopnene vojske, desetar Miodrag Petrović pronađen je u petak, u jutarnjim satima mrtav na radnom mjestu, na strelištu „Žiča“ kod Kraljeva, gdje je dan ranije bio angažovan na njegovom obezbjeđenju.
 
Kako je nezvanično potvrđeno desetar Petrović je pucao sebi u grudi iz automatske pušte.
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, hitna pomoć i vojna policija, kao i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu Miloš Bzenić izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj. Istražne radnje su u toku.
 
Miodrag Petrović rođen je 1971. godine u Kraljevu.
 
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i komandant Kopnene vojske formirali su komisiju za ispitivanje okolnosti pod kojima se dogodila nesreća. Rad komisije je u toku.
 
U porodičnoj kući u Begeču, iz privatnog oružja, profesionalni vojnik Vladimir Čapelja iz Drugog pontonirskog bataljona Rečne flotile, izršio je samoubistvo 2. maja, oko 22.30 sata, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
 
Uviđaj na licu mjesta izvršili su organi Ministarstva unutrašnjih poslova, po ovlašćenju tužioca Višeg javnog tužilaštva iz Novog Sada Milorada Trošića, u prisustvu organa vojne policije.
 
Vladimir Čapelja rođen je 1984. godine u Novom Sadu. Bio je oženjen i imao je dvoje djece. Službovao je u Vojsci Srbije od 2009. godine. 
 
Telegrame saučešća porodici stradalog uputili su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. 
 
 
 
(AA)

Pošaljite Facebook komentar