Vuk Jeremić: Međunarodnim kriminalcima ću nanijeti štetu koju nisu očekivali da će im se desiti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija Vuk Jeremić oštro je danas reagovao na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima i najavio je da će on lično "nanijeti štetu" Haškom tribunalu.

Vuk Jeremić / 24sata.info

"Sve što sam oduvijek mislio o 'haškoj pravdi' nakon današnjeg dana nema više razloga da se formuliše politički korektnim jezikom", napisao je Jeremić na svom ličnom profilu na društvenoj mreži Twitter.
 
Apelaciono vijeće tribunala u Hagu oslobodilo je danas Antu Gotovinu i Mladena Markača skoro svih tačaka krivice.
 
Poslije prve reakcije na Twitteru, građani su pozvali Jeremića da podnese ostavku na funkciju, a on je odgovorio da će drugačije reagovati, a tribunal je nazvao "međunarodnim kriminalcima".
 
"Ne, neću podnijeti ostavku, već ću ovim međunarodnim kriminalcima nanijeti štetu koju nisu očekivali da će im se desiti", napisao je Jeremić.
 
On je u ocjeni pristrasnosti Euleksa pomenuo i slučaj trgovine organima na Kosovu.
 
"Neka prst na čelo stave oni koji su pristali da Euleks istražuje trgovinu organima na Kosovu. Zaključiće gospoda da smo ih sami sebi vadili", naveo je Jeremić.
 
Nekadašnji šef srpske diplomatije napisao je i da neće više da komentariše oslobađanje generala iz taktičkih razloga.
 
"A sada treba biti pametan i potisnuti gorčinu. I zato više neću reći nijednu riječ, jer ih pažljivo prate. Neću da im dam priliku da se spreme", napisao je Vuk Jeremić.

 Gotovina je prvostepeno osuđen na 24 godine, a Markač na 18 zbog ratnih zločina tokom operacije "Oluja".

 

(24sata.info) 

Pošaljite Facebook komentar