Požari plamte Srbijom: Na Suvoboru ima i povrijeđenih

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dvije osobe su povrijeđene, a tri sela ugrožena, u požaru na obroncima Suvobora u Srbiji. Upućen je apel mještanima ugroženih sela da napuste svoja domaćinstva, jer se požar nekontrolisano širi.

Požari širom Srbije / tanjug

Načelnik sektora za vanredne situacije srbijanskog Moravičkog okruga Dragiša Broćić zatražio danas je evakuaciju stanovništva iz sela Miokovci, Srezojevci i Gornja Gorevnica, u okolini Čačka, zbog vatrene stihije koja je ugrozila to područje.

Prema njegovim riječima, u požaru na obroncima Suvobora dvije osobe su povrijeđene - jedan vatrogasac i jedan mještanin, ali još nije poznato da li su im životi ugroženi.

"Od požara koji je izbio sinoć u 20.38 sati ugrožena su sela Srezojevci, Gronja Gorevnica i Miokovci. Vatra se širi velikom brzinom, pa vatrogasci i mještani više ne mogu da pomognu u gašenju. Požar je vjerovatno izazvan varničenjem na niskonaponskim vodovima ili nepažnjom mještana", rekao je Broćić i dodao da nije poznato kada će biti ugašen, imajući u vidu njegove razmjere.

Vatrena stihija zahvatila je sjenjake, kuće i hambare ova tri srbijanska sela, a prisutan je i veliki broj ekipa Hitne pomoći koje su na raspolaganju ugroženim mještanima.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar