Zaželjeli mir i bolju budućnost: Bošnjački lideri u Srbiji čestitali Bajram

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Čestitkom "Bajram mubarek olsun" lideri Bošnjaka u Srbiji zaželjeli su danas svojim sunarodnjacima mir, zdravlje, blagostanje i bolju budućnost uoči bajramskih blagdana.

Sulejman Ugljanin

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin poželio je da ovaj blagdan Bošnjaci dočekaju i provedu u miru, harmoniji, zdravlju i sveopćem blagostanju sa svojim porodicama, rođacima, komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje.
 
"Neka bajramske radosti vaše domove ispune toplinom, a srca iskrenom željom za jačanjem međusobnog povjerenja i za postizanjem sveukupnog jedinstva", istakao je Ugljanin.
 
Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je svim muslimanima uputio čestitke povodom nastupajućeg Bajrama.
 
"Želim da ove mubarek dane dočekate u zdravlju i blagostanju, sa svojom porodicom i prijateljima. Neka nam ovaj praznik ojača nadu u bolju budućnost za nas i našu djecu, odnosno da svi zajedno krenemo u njeno ostvarivanje", rekao je Ljajić.
 
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u tehničkom mandatu, Esad Džudžević uputio je bajramsku čestitku u kojoj je svim Bošnjacima i pripadnicima Islama u Srbiji  i dijaspori poželio mubarek bajramske dane.
 
"Neka vam Bajram protekne u zdravlju i dobrom raspoloženju i neka učvrsti vašu vjeru, dobrosusjedsku toleranciju i uzajamno uvažavanje i poštovanje, a svima donese ličnu i porodičnu sreću, ljubav i blagostanje", naveo je Džudćević.

 

(AA)

Pošaljite Facebook komentar