Vlaisavljević umjesto Kosor: Jadranku odgajao "četnički vojvoda sa Papuka"!?

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Hrvatska javnost nije oduševljena novim premijerom, Jadrankom Kosor. Na forumima na internetu čak se tvrdi da je Kosorovu odgajao "četnički vojvoda sa Papuka" Dušan Vlaisavljević, čija je ona navodno rođaka po majčinoj liniji.

Jadranka Kosor / 24sata.info

Protivnici novog premijera ističu da bi Jadranka trebalo da nosi prezime Vlaisavljević.

"Važno je da se zna da je ta osoba dijete jednog neuspjelog braka, da ju je odgajao četnički vojvoda sa Papuka, da i sama iza sebe ima dva propala braka, da nema diplomu pravnog fakulteta... Ona se, jednostavno, pojavila na političkoj sceni niotkuda, bez ijedne riječi o svojoj prošlosti", navodi se na hrvatskim forumima, piše srbijanski "Press".

Prema navodima protivnika Jadranke Kosor, ona nije rodom iz Pakraca.

"Jadranka Vlaisavljević je iz Bučja, poznatog četničkog legla na Papuku kod Pakraca, a koje je oslobođeno akcijom 123. brigade HV-a za Božić 1991. godine", tvrde pojedini građani Hrvatske, i dodaju da se Jadranka krstila u katoličkoj crkvi tek 1995. godine, kad je ušla u stranku HDZ.

Pojedinci tvrde da otac Kosorove, čije prezime ona nosi, ne priznaje ni Jadranku ni njenu majku. Na internet stranicama se navodi da je Jadrankina majka Zorica, devojačko Belan, radila kao učiteljica u Pakracu - Lipiku. Njen bivši suprug Kosor navodno je bio zaposlen u Službi državne bezbijednosti, a rodom je iz mjesta pored Drniša. On je preraspoređen na mjesto u Pakracu, gdje je upoznao Zoricu. Nakon vjenčanja rodila se Jadranka, a njeni otac i majka su se preselili u Čakovec.

"Jadranku su ostavili kod bake, majčine majke, i Dušana Vlaisavljevića, koji su je odgajali. Kosor je, čuvši da je Zorica nemoralna, nju otjerao, oženio se drugom ženom u Čakovecu i dobio sina, Jadrankinog polubrata, koga ona kao nova ministarka nije htjela da primi u kabinet", navodi se na hrvatskim forumima.

Prema navodima druge grupe protivnika Kosorove, Dušan Vlaisavljević je u stvari bio nevjenčani suprug njene majke Zorice. Budući da otac Kosor nije htio da je prizna, Jadranka je, navodno, kao srednje prezime uzela Vlaisavljević.

Ujedno se pominje da je Kosorova radi svojih "srbo-jugoslavenskih korijena", kao aktivna članica Pokreta za Jugoslaviju 1990, bila i u bliskoj vezi sa ženom Slobodana Miloševića, Mirjanom Marković.

Sama Jadranka Kosor u medijima je često pričala o svom djetinjstvu. Prema njenim navodima, kao devojčica, prvih sedam godina, živjela je sa bakom Terezijom u Lipiku. Majka i otac, prosvjetni radnici, dobili su posao u Čakovcu, a nju su, kao šestomjesečnu bebu, ostavili baki na čuvanje. Otac je napustio porodicu kad je Jadranka imala dvije godine i do danas nije pitao za nju. Čak ni nakon što je ona o tome javno progovorila i gotovo se rasplakala u jednoj televizijskoj emisiji.

Kosorova je u medijima često pominjala svoju baku Tereziju, koja je umrla prije više od 20 godina. Pričala je da su zajedno svašta radile, ali nijednog trenutka nije pomenula Dušana Vlaisavljevića.

Prave podatke o porijeklu Jadranke Kosor nije moguće provjeriti. Naime, tokom rata na području bivše SFRJ, sva opštinska i crkvena dokumenta su spaljena.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar