Dodjelom nagrada 'Mravac' završen Mostarski teatarski festival

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Izvedbom dijela predstave Mostarskog teatra mladih (MTM) "Biti ili ne biti, to je pitanje" i dodjelom nagrada "Mravac", sinoć je završen 44. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.


Ovogodišnji žiri u sastavu: Irma Marić, Fatima Kazazić i Šerif Aljić, nakon deset odgledanih predstava jednoglasno je odlučio da dodijeli pet ravnopravnih nagrada "Mravac".

Nagrađena je predstava "Uspavanka za Mladenku" MTM-a i to za ideju i angažiranost predstave kao jake satire za društvenu stvarnost i predstava "Richard III" MTM-a za izvrsnu partnersku igru.

 Predstava "3x21 ili Severinov san" Dječijeg pozorišta EkoArt Bugojno nagrađena je za edukacijski učinak za mlađi uzrast, dok je predstava "Šta je zapravo uradio Tom" DIS Pozorišta mladih Banja Luka nagradu dobila za raznovrsnost i usklađenost scenskog pokreta i glumačke igre.

Nagrada je pripala i Farisu Količiću za glumačku uvjerljivu igru u predstavi "Dva ipo medjeda" DIS Pozorišta mladih Banja Luka i MTM-a.

Inače, publika je sinoć simboličkim izlaskom na scenu dala potporu Mostarskom teatru mladih koji se bori za očuvanje Memorijalne scene 2532, priopćio je MTM.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar