Članovi KUD-a 'Vaso Jovanović' nastupaju na međunarodnom festivalu u Turskoj

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članovi Kulturno-umjetničko društvo "Vaso Jovanović“ večeras putuju u Tursku gdje će učestvovati na tradicionalnom 12. međunarodnom festivalu "Dan djeteta“ koji će 23. aprila biti održan u Beykozu.

Foto: FENA

Predsjednik ovog društva Nermin Alivuković kaže da će peti put učestovati na spomenutom festivalu.
 
- Zahvalan sam svima koji su dali svoj doprinos da naše društvo uzme učešće na festivalu. Pomogli su nam vlasnici privatni firmi i pojedinci, a jedan od njih je naš sugrađanin Muradif Pašagić i sugrađanin Fadil Cvrk koji je uručio i novčanu pomoć. Gdje god nastupamo promovišemo naš grad i našu državu, jer njegujemo tradiciju svih naroda BiH i tako ćemo nastaviti u budućnosti – kazao je Feni Alivuković.
 
Članovi KUD "Vaso Jovanović“ na festivalu će se predstaviti tradicionalnim igrama.
 
Nastupali su na brojnim međunarodnim festivalima u više gradova BiH, kao i van granica države. Društvo se finansira uz pomoć članirana, kao i preduzeća s područja Općine.
 
Kulturno umjetničko društvo "Vaso Jovanović“ Srebrenica osnovano je davne 1946. godine i prije dvije godine obilježilo je 70 godina rada. Dobitnici su mnogobrojnih nagrada.
 
Jedan od sponzora odlaska ovog društva na festival u Tursku je i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica te preduzeće Alma Ras.
 
 
(FENA)

Pošaljite Facebook komentar