Šesti međunarodni 'Šantićev festival djece pjesnika' kreće u petak

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Šesti međunarodni "Šantićev festival djece pjesnika" održat će se 1. i 2. veljače u Mostaru, u povodu obilježavanja godišnjice smrti velikog mostarskog pjesnika Alekse Šantića.

Foto: FENA

Na festivalu će sudjelovati 30 mladih pjesnika, od toga šestero iz Mostara te 24 mlada pjesnika iz država bivše Jugoslavije, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.
 
- Mladi će na ovom festivalu kroz druženje i zabavu oživjeti poeziju. Želimo da festival postane dio kulturne slike Mostara, da bude na punom većem nivou nego do sada i želimo da nas u tome podrže gradske vlasti - kazao je glavni tajnik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društvo "Prosvjeta" Mostar Goran Kosanić.
 
Po njegovim riječima, stručni žiri u sastavu Božidar Kijac, Sonja Jurić i Adnan Žetica, imao je jako težak i nezahvalan posao odabrati 30 finalista među 1.500 pristiglih radova.
 
- Ove godine smo po broju pristiglih radova došli do vrhunca i ponosni smo na to što pjesnici dolaze iz različitih krajeva, pa tako imamo pjesnike iz Makedonije, Hrvatske, Podgorice, Kotora, Živinica, Nevesinja, Mostara - kazao je Kosanić.
 
"Šantićev festival djece pjesnika" počinje u petak, 1. veljače, školskim satom o životu i djelu Alekse Šantića, a predavanje će održati nastavnik i član "Prosvjete" Hilmo Selimotić.
 
U dva dana održavanja festivala planiran je iznimno bogat program, a završna svečanost održat će se 2. veljače u Narodnom pozorištu Mostar, gdje će uz zabavni program i druženje biti proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade najuspješnijima.
 
- Mladi pjesnici koji su sudjelovali na prijašnjim izdanjima festivala po povratku kućama poslali su prelijepe poruke koje ove godine želimo postaviti na zidove naših prostorije kako bi svi mogu pročitati kako mladi uživaju u našem Mostaru - kazao je na kraju Kosanić.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar