Balerina Sara Šarić osvojila specijalnu nagradu na natjecanju 'Balance 2018'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Međunarodnom natjecanju iz klasičnog baleta "Balance 2018", koje je održano od 21. do 23. svibnja u Sarajevu, učenica 3. razreda Prve Baletske škole – izvanredno odjeljenje Mostar, Sara Šarić osvojila je u 3. kategoriji specijalnu nagradu sa 100 osvojenih bodova, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica Športskog plesnog kluba "Zrinjski" Mostar Marina Čerkuč.

Foto: ŠPK Zrinjski

Na natjecanju su sudjelovala 74 natjecatelja iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Članovi žirija bile su eminentne osobe iz struke, i to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija).

Čerkuč je istaknula kako je Sara Šarić osvojivši specijalnu nagradu dobila besplatnu kotizaciju za međunarodno natjecanje u Grčkoj, koje će se održati u srpnju 2019. godine.

Inače, u organizaciji udruženja Tanzelarija - organizacije za promociju suvremenog plesa, u Sarajevu je održano III. međunarodno natjecanje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletne škole, kao i baletna studija.

Cilj je natjecanja okupiti na jednom mjestu mlade ljude koji posjeduju natjecateljski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznanstva i družiti se.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar