Šantićev festival djece pjesnika počeo školskim satom o pjesnikovu životu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Peti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika, koji se održava povodom 94. godine od smrti pjesnika Alekse Šantića, počeo je u četvrtak u Ćorovića kući školskim satom o Šantićevom životu.

Foto: Klix.ba

Programom Festivala predviđen je i razgovor njegovih sudionika s članovima žirija te Večer dječije poezije, uz glazbeni program, u Muzičkom centru "Pavaroti".

Za petak, 2. veljače, najavljeno je polaganje cvijeća na Mauzolej Osmana Đikića, te na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića na pravoslavnom groblju Bjelušine.

Nakon toga, planirana je posjeta Centru za djecu s posebnim potrebama "Los Rosales", Šantićevoj rodnoj kući, te otvaranje izložbe Alekse Šantića u zbirci Muzeja Hercegovine.

Finalno veče Festivala, na kojem će biti dodijeljene nagrade najboljim mladim pjesnicima, bit će održano od 19 sati u Centru za kulturu u Mostaru.

Na natječaj Festivala inače je pristiglo 1.470 radova iz svih zemalja regiona.

Iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar, koje je organizator Festivala, naveli su da je stručni žiri odabrao 22 učenika iz regije te 8 mladih pjesnika iz Mostara koji će sudjelovati na ovogodišnjem izdanju Festivala.

Sudionici ovogodišnjeg Festivala dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke i BiH.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar