Muzički centar Pavarotti obilježava 19 godina postojanja i rada

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U srijedu, 21.12. Muzički centar Pavarotti obilježava 19 godina postojanja i rada. Ustrajavajući na kursu kojeg je postavio maestro Luciano Pavarotti, a to je prije svega rad sa mladima i njihova inicijacija u svijet umjetnosti, i ova proslava će u potpunosti biti namijenjena upravo njima, našoj djeci i mladima.

Elvedin Nezirović / 24sata.info

Više od 300 polaznika je stalno uključeno u aktivnosti Pavarotti centra, odnosno u naše škole, kurseve i radionice. Bezbroj je muzičkih grupa koje su na našoj pozornici predstavile svoj rad, teško je nabrojati sve poete, pisce, slikare, kipare i dramske umjetnike koji su za proteklih 19 godina boravili u ovoj kući umjetnosti.

Ipak, posebno smo ponosni upravo na djecu koja su prve umjetničke korake načinila upravo u Muzičkom centru Pavarotti, a koji su danas priznati u svijetu umjetnosti i posvetili su joj se cijelim svojim bićem.

U srijedu nećemo zaboraviti ni naše prijatelje, prije svega Centar za djecu s posebnim potrebama „Los Rosales“ i Udruženje roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama, Sunce“, ali i prijatelje iz Muzičke škole I i II stupnja Mostar, najmlađe pjevače, plesače i glumce iz mostarskih vrtića, ali i novinare, odnosno medijske kuće, kojima dugujemo posebnu zahvalnost za promociju našeg rada.

Vidjet ćemo djecu koja izvode djela svjetskih kompozitora kao što su Jean Claude Debussy i Wolfgang A. Mozart, ali i polaznike škole modernog plesa i najmlađe mostarske gitariste.
U toku cijelog programa trajat će i Kids Market, svojevrsna prodajna izložba radova namjenjenih najmlađima.

Svečanost će u srijedu, 21.12. u 10:30 sati otvoriti Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, gospodin Rašid Hadžović.

Prilika je ovo da pozovemo i počastimo zaista bogatim programom svo građanstvo i zamolimo ih da, u skladu sa svojim slobodnim vremenom, sa nama proslave ovaj rođendan.
 
Program za 19. godišnjicu Pavarotti centra, 21. 12. 2016.:
 
10:30h – Svečano otvaranje i zakuska

Učestvuju:
-          Hor „Muzički centar Pavarotti“
-          „Bosanski pastoral“, Milan Prebanda, na flauti izvodi Marija Mila Milas, učenica I razreda srednje muzičke škole

Kids market će otvoriti Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, g.Rašid Hadžović

11:00h – Muzička tačka, Centar za djecu s posebnim potrebama „Los Rosales“
11:15h – Igrokaz „Dječica i djeda mraz“, JU Vrtić „Pčelica“
11:20h – Druženje najmlađih s Mini i Miki Maus
11:45h – Hor JU „IV OŠ“
12:10h – Igrokaz „Čarobnjak iz Oza“, JU Osnovna škola „Mujaga Komadina“
12:30h – Promocija HAGI slikovnica, autorice Lamije Beganović – Uzunović
13:00h – Hor JU „Osnovna škola Mustafa Ejubović Šejh Jujo“
13:15h – Igrokaz, Udruženje roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama, Sunce“
13:30h – Teatarska radionica na engleskom JU „Osnovna škola Zalik“
14:00h – Žongleri s bakljama
14:30h – Otvaranje izložbe polaznika škole animiranog filma Muzičkog centra Pavarotti
14:45h –  „The Little Negro“, Jean Claude Debussy, na flauti izvodi učenica 3. razreda osnovne muzičke škole, Belma Rizvanović 
15:00h – „Fantazija“, D MOL, Wolfgang A. Mozart, na pianinu izvodi učenica drugog razreda srednje muzičke škole, Melissa Memić
15:15h – Škola gitare „Muzički centar Pavarotti“
18:30h – Plesni studio Flash, Muzički centar Pavarotti

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar