Home

Intervju


Hrvatski glumac Rene Bitorajac (46) prošle godine, zajedno s Brankom Đurićem Đurom, Jasnom Diklić te Emirom Hadžihafizbegovićem, u Sarajevu je snimao seriju „Ne diraj mi mamu“.
19.01.2018. u 22:36

Dva su moguća scenarija koja očekuju Bosni u Hercegovinu, a to je ili da se političkim igrama odgodi održavanje općih izbora ili da se dođe u situaciju da se dio njih ne implementira, jer su veoma male šanse da će izmjene i dopune Izbornog zakona BiH biti usvojene, upozorila je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Maja Gasal-Vražalica, članica Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH.
19.01.2018. u 11:05

Legenda jugoslovenskog, klupskog i reprezentativnog fudbala, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije BiH, Prosinečki posjetio je RTRS i u opuštenom razgovoru govorio o bh. reprezentaciji, šansama Zvezde i Partizana u šesnaestini finala Lige Evrope, Hrvatske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i drugim temama, svojoj karijeri, slobodnom vremenu...
17.01.2018. u 11:58

Njemačka je i pored svega, i dalje aktivna u našem regionu i najave su da će sredinom 2018. godine sa novom vladom ta aktivnost biti mnogo konkretnija i vidljivija.
15.01.2018. u 10:45

Ambasadorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustina Cvetkova-Karabaševa izjavila je da BiH i zemlje regiona imaju izuzetnu šansu da za vrijeme bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom (EU) zaista naprave značajan iskorak na putu ka EU.
13.01.2018. u 10:49

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom u intervjuu za DW kazao je kako već tri mjeseca čeka na prijem kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Dragana Čovića. Također, Hrizostom je govorio i o povećanju broj Srba u Sarajevu.
06.01.2018. u 18:40

Rusmir Hrvić je na čelu AS Holdinga, najveće bosanskohercegovačke prehrambene industrije koja upošljava oko 4.500 radnika. U novogodišnjem intervjuu za agenciju Patria govori o poslovnom uspjehu tog giganta, značaju prelaska na korporativno upravljanje, planovima za narednu godinu, te kako je moguće da tako brzo oporavlja kompanije za koje drugi procjenjuju da su na izdisaju.
28.12.2017. u 22:39

U intervjuu za DW Christian Schwarz-Schilling je rekao da će Bosna i Hercegovina preživjeti, ali da će trebati cijela jedna generacija da ispravi greške aktuelnih političara i međunarodne zajednice.
28.12.2017. u 13:34

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da će iduća godina u Bosni i Hercegovini biti potpuno obilježena izbornom kampanjom i krizama, ali da je moguće da se u toj kampanji poklope određeni interesi pa da se neke stvari i odrade ubrzano.
26.12.2017. u 09:48

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, govorio je za „Slobodnu Bosnu“ o stvarnim razlozima zbog kojih BiH neće dobiti kandidatski status u planiranom roku, o novoj strategiji prijema koju pripema EU, o funkcioniranju tzv. mehanizma koordinacije, te je odgovorio na kritike opozicije koja tvrdi da će povećanje akciza izazvati lančanu reakciju poskupljenja roba i usluga u BiH.
24.12.2017. u 17:25

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić omiljena je meta desnice. Haaška presuda šestorici bosanskih Hrvata i javno samoubojstvo Slobodana Praljka u haaškoj sudnici oživjeli su novi val napada na njega. Zdesna ga zbog suradnje i svjedočenja u postupcima pred Haaškim sudom etiketiraju kao glavnog “izdajnika hrvatskih nacionalnih interesa”, a general HOS-a Ante Prkačin preko Bujančeve TV emisije traži njegovo javno vješanje.
24.12.2017. u 10:26

O poslovanju u ovoj godini, planovima za novu, 2018., uspjesima, projektima, problemima... razgovarali smo s predsjednikom Uprave HT Eroneta Vilimom Primorcem.
22.12.2017. u 13:06

Postoje ideje da bi OHR trebalo da interveniše u pitanju Izbornog zakona BiH, rekao je Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH.
18.12.2017. u 09:36

Hrvatski istoričar, Hrvoje Klasić, za avangardu govori o reakcijama u Hrvatskoj na presudu Prliću i ostalima, “…premijer Andrej Plenković je, na primjer, najprije kritizirao presudu Haškog tribunala, čime je pokazao ne samo da je hrvatsko društvo u demokratskom smislu nezrelo – svako ko kritizira bilo šta što se smatra službenim narativom proglašava se crvenim, žutim, zelenim vragom – nego i da Hrvatska nije pravna država”; usponu desnice u hrvatskom društvu koji je započeo devedesetih; naslijeđu ICTY-a, “kada moje kolege iz SAD, Finske ili Japana jednom dođu u posjed arhive Haškog tribunala i kada počnu otkrivati što se ovdje događalo devedesetih, te analize će biti bitno drugačije od onoga kako bi brojni Hrvati, uključujući i političare i povjesničare, voljeli da izgledaju”; reakcijama iz Srbije na haške presude, “Uzimati srpsko društvo, srpsku politiku, srpske medije, srpski obrazovni sustav kao primjer suočavanja s prošlošću može se samo u nekoj dobroj šali.
09.12.2017. u 23:11

Ako oni imaju dokaze i trebaju. Trebali su davno. Ne znam šta su do sada čekali. Zašto su čekali da to svoje postupanje dovedu u kontekst da nakon izrečenih presuda kompletnom političkom i vojnom rukovodstvu tzv Herceg Bosne i dijela Republike Hrvatske, sada time smire svoju javnost, i da pokažu nešto što u stvari nema nikakvog smisla, kazao je u razgovoru za 24sata.info general ABIH Šerif Patković govoreći optužnicama koje Hrvatska navodno planira podići protiv generala Armije BiH.
08.12.2017. u 12:32
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last