Home

Intervju


Švedska političarka Umihana Rašović-Kasumović na predstojećim izborima u Švedskoj kandidatkinja je na čak pet različitih izbornih listi. Ono po čemu je posebno poznata u švedskim medijima je njena borba protiv islamofobije i ostalih vidova diskriminacije.
16.08.2018. u 08:52

Jedan od najboljih pjevača narodne muzike, popularni Sarajlija Haris Džinović (67), koji već duži niz godina živi u Beogradu, nedavno je boravio u Sarajevu, a povod je bio muzički festival „Ilidža 2018.“. Nije nepoznanica to da se Džinović baš i ne voli pojavljivati u medijima i davati intervjue, posebno ne one u kojima priča o privatnom životu.
29.07.2018. u 21:13

Jasmin Duraković, istaknuti filmski autor i direktor Filmskog centra Sarajevo, ovih dana najavio je da će kuća koju vodi u dogledno vrijeme realizovati dva nova projekta, a ta vijest odjeknula je u gotovo svim bh. medijima, naišavši na veliku zainteresovanost javnosti. Tako nešto nikako ne čudi jer je riječ o pokretanju mini-multimedijalnog muzeja "Valter brani Sarajevo" i Drive In kina "Dolly Bell", koji će čuvati spomen na kultne filmove Hajrudina - Šibe Krvavca i Emira Kusturice.
19.05.2018. u 10:21

Analitičar berlinskog think tanka Democratization Policy Councila Bodo Weber, jedan od vodećih njemačkih stručnjaka za regiju, napisao je oštar i kritičan izvještaj o krahu politike Europske unije prema Bosni i Hercegovini, u kojemu i Hrvatska igra važnu ulogu, i to ne baš pozitivnu.
13.05.2018. u 18:11

Košarkaši Zrinjskog večeras će odigrati prvu utakmicu finala prvenstva Bosne i Hercegovine, a o tom velikom uspjehu i planovima za budućnost razgovarali smo s trenerom "Plemića" Hrvojem Vlašićem.
12.05.2018. u 09:44

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prokomentirao je unutarstranačke nominacije koje će odlučiti kandidata SDA za člana Predsjedništva BIH na izborima u oktobru, a što je pitanje koje je u fokusu interesovanja javnosti u BiH ovih dana, te je u vezi s tim komentirao i informacije koje govore o najvećem broju kandidatura za Denisa Zvizdića i Sebiju Izetbegović.
02.05.2018. u 13:32

Nepostizanje dogovora ključnih političkih aktera oko izbora u Mostaru predsjednik Prve mostarske partije Semir Drljević Lovac komentariše u svom stilu – “uslađalo im se“. Tvrdi da strankama odgovara stanje u kojem se novac troši bez ikakvog nadzora.
24.04.2018. u 08:00

Armija Bosne i Hercegovine je bila jedina vojska koja je nastala na prostorima nekadašnje Jugoslavije u tom periodu, koja je imala u svojoj osnovi, u svojoj srži, platformu koja je zagovarala zajednički život svih naroda, svih Bosanaca i Hercegovaca, bez obzira na religiju ili nacionalnu pripadnost, rekao je u intervjuu za Anadoliju Slaviša Šućur, najbolji tenkista Armije BiH i nosilac najvišeg priznanja ABiH "Zlatni ljiljan", povodom 15. aprila, Dana Armije BiH.
15.04.2018. u 09:05

Dugo nema Asmira Begovića, još otkako je napustio teren poslije utakmice u Estoniji, koja je zapečatila loše kvalifikacije “Zmajeva” i presjekla nadu u plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.
10.04.2018. u 17:57

Onima koji se bune što u hrvatskom dijelu Mostara postoje ulice Jure Francetića i Jure Bobana ne smeta što se u Sarajevu škola zove po Mustafi Busuladžiću, osvjedočenom antisemiti, upozorava predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci. Predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci upozorava da je vlast u Hrvatskoj našla način da prihvati obilježja kojima se veliča ustaška Nezavisna Država Hrvatska /NDH/, te da zločini ustaša ostaju velika mrlja do današnjeg dana. Finci u intervjuu Srni ističe da je vlast u Hrvatskoj "obrazložila da pozdrav `Za dom spremni!` nije ustaški nego vojne formacije - Hrvatske oružane snage /HOS/".
06.04.2018. u 09:27

U prva tri mjeseca ove godine isporučili smo više MRP vakcina u Vakcinalni centar Doma zdravlja u Banjaluci nego u cijeloj prošloj godini, a to je dobar znak da su roditelji shvatili da treba da vakcinišu svoju djecu.
04.04.2018. u 10:37

Granična policija BiH, kao i drugi bh. organi u čijoj su nadležnosti ilegalne migracije, uspijeva odgovoriti na pojačan migracijski pritisak i rastući trend pokušaja i ilegalnih ulazaka u BiH državljana zemalja visokog migracijskog rizika, rekao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.
19.03.2018. u 09:32

"Mislim da će se u narednih deset dana morati staviti na stol rješenja kojima dugo kalkuliramo i mislim da bi time relaksirali odnose u BiH", kazao je u Pressingu na N1 predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, komentirajući izmjene Izbornog zakona za koje se zalaže
14.03.2018. u 23:25

Halid Muslimović (57), jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike na ovim prostorima, obilježava 35 godina uspješne karijere. Svoju muzičku priču započeo je ranih osamdesetih godina, kad je objavio svoj prvi album, a do danas ih je nanizao čak četrdeset.
12.03.2018. u 09:43

Gostujući u političkom magazinu „Acta“ na TV Alfa visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko kazao je da će međunarodna zajednica dati šansu predstavnicima parlamentarnih stranaka da se dogovore oko izmjena Izbornog zakona BiH do aprila, eventualno do početka maja, nakon čega će, kako je najavio, povećati pritisak, jer neće dozvoliti da se od BiH napravi „slučaj Mostar“.
05.03.2018. u 23:08
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last