Home

Intervju


Gost video intervjua portala Vijesti.ba bio je predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.
28.08.2018. u 13:31

Uvjeren sam da su građani shvatili da bi izbor Dragana Čovića u Predsjedništvo BiH sa već izvjesnim Miloradom Dodikom bio poguban ne samo po prosperitetni razvoj Države već bi stvorio i neodrživo političko i bezbjedonosno stanje sa nesagledivim posljedicama.
26.08.2018. u 20:28

Švedska političarka Umihana Rašović-Kasumović na predstojećim izborima u Švedskoj kandidatkinja je na čak pet različitih izbornih listi. Ono po čemu je posebno poznata u švedskim medijima je njena borba protiv islamofobije i ostalih vidova diskriminacije.
16.08.2018. u 08:52

Jedan od najboljih pjevača narodne muzike, popularni Sarajlija Haris Džinović (67), koji već duži niz godina živi u Beogradu, nedavno je boravio u Sarajevu, a povod je bio muzički festival „Ilidža 2018.“. Nije nepoznanica to da se Džinović baš i ne voli pojavljivati u medijima i davati intervjue, posebno ne one u kojima priča o privatnom životu.
29.07.2018. u 21:13

Jasmin Duraković, istaknuti filmski autor i direktor Filmskog centra Sarajevo, ovih dana najavio je da će kuća koju vodi u dogledno vrijeme realizovati dva nova projekta, a ta vijest odjeknula je u gotovo svim bh. medijima, naišavši na veliku zainteresovanost javnosti. Tako nešto nikako ne čudi jer je riječ o pokretanju mini-multimedijalnog muzeja "Valter brani Sarajevo" i Drive In kina "Dolly Bell", koji će čuvati spomen na kultne filmove Hajrudina - Šibe Krvavca i Emira Kusturice.
19.05.2018. u 10:21

Analitičar berlinskog think tanka Democratization Policy Councila Bodo Weber, jedan od vodećih njemačkih stručnjaka za regiju, napisao je oštar i kritičan izvještaj o krahu politike Europske unije prema Bosni i Hercegovini, u kojemu i Hrvatska igra važnu ulogu, i to ne baš pozitivnu.
13.05.2018. u 18:11

Košarkaši Zrinjskog večeras će odigrati prvu utakmicu finala prvenstva Bosne i Hercegovine, a o tom velikom uspjehu i planovima za budućnost razgovarali smo s trenerom "Plemića" Hrvojem Vlašićem.
12.05.2018. u 09:44

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prokomentirao je unutarstranačke nominacije koje će odlučiti kandidata SDA za člana Predsjedništva BIH na izborima u oktobru, a što je pitanje koje je u fokusu interesovanja javnosti u BiH ovih dana, te je u vezi s tim komentirao i informacije koje govore o najvećem broju kandidatura za Denisa Zvizdića i Sebiju Izetbegović.
02.05.2018. u 13:32

Nepostizanje dogovora ključnih političkih aktera oko izbora u Mostaru predsjednik Prve mostarske partije Semir Drljević Lovac komentariše u svom stilu – “uslađalo im se“. Tvrdi da strankama odgovara stanje u kojem se novac troši bez ikakvog nadzora.
24.04.2018. u 08:00

Armija Bosne i Hercegovine je bila jedina vojska koja je nastala na prostorima nekadašnje Jugoslavije u tom periodu, koja je imala u svojoj osnovi, u svojoj srži, platformu koja je zagovarala zajednički život svih naroda, svih Bosanaca i Hercegovaca, bez obzira na religiju ili nacionalnu pripadnost, rekao je u intervjuu za Anadoliju Slaviša Šućur, najbolji tenkista Armije BiH i nosilac najvišeg priznanja ABiH "Zlatni ljiljan", povodom 15. aprila, Dana Armije BiH.
15.04.2018. u 09:05

Dugo nema Asmira Begovića, još otkako je napustio teren poslije utakmice u Estoniji, koja je zapečatila loše kvalifikacije “Zmajeva” i presjekla nadu u plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.
10.04.2018. u 17:57

Onima koji se bune što u hrvatskom dijelu Mostara postoje ulice Jure Francetića i Jure Bobana ne smeta što se u Sarajevu škola zove po Mustafi Busuladžiću, osvjedočenom antisemiti, upozorava predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci. Predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci upozorava da je vlast u Hrvatskoj našla način da prihvati obilježja kojima se veliča ustaška Nezavisna Država Hrvatska /NDH/, te da zločini ustaša ostaju velika mrlja do današnjeg dana. Finci u intervjuu Srni ističe da je vlast u Hrvatskoj "obrazložila da pozdrav `Za dom spremni!` nije ustaški nego vojne formacije - Hrvatske oružane snage /HOS/".
06.04.2018. u 09:27

U prva tri mjeseca ove godine isporučili smo više MRP vakcina u Vakcinalni centar Doma zdravlja u Banjaluci nego u cijeloj prošloj godini, a to je dobar znak da su roditelji shvatili da treba da vakcinišu svoju djecu.
04.04.2018. u 10:37

Granična policija BiH, kao i drugi bh. organi u čijoj su nadležnosti ilegalne migracije, uspijeva odgovoriti na pojačan migracijski pritisak i rastući trend pokušaja i ilegalnih ulazaka u BiH državljana zemalja visokog migracijskog rizika, rekao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.
19.03.2018. u 09:32

"Mislim da će se u narednih deset dana morati staviti na stol rješenja kojima dugo kalkuliramo i mislim da bi time relaksirali odnose u BiH", kazao je u Pressingu na N1 predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, komentirajući izmjene Izbornog zakona za koje se zalaže
14.03.2018. u 23:25
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last