VIDEO / Komšić: Poziv EU i Americi da pomognu u obračunu sa korupcijom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ekskluzivni gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Foto: 24sata.info

Razgovarali smo o prvih mjesec dana mandata, atmosferi i saradnji među članovima Predsjedništva BiH i donesenim odukama. Otkrivamo koje je prvo obećanje koje je Komšić ispunio.
 
Komšić odgovara ima li i šta su mogući uslovi za formiranje Vijeća ministara BiH, ko će činiti novu vlast i na kojim principima ona treba biti bazirana? Je li MAP i put ka NATO-u jedan od prioriteta?
 
Govori i o stanju unutar stranaka BH bloka, odnosima sa SDP-om, razmimoilaženjima na određenim nivoima i diskusijama koje treba povesti. Jesu li SDA, HDZ i SNSD mogući partneri?
 
Pogledajte i zašto Komšić nije bio na Božićnom prijemu kod Dragana Čovića te šta misli o odlasku na taj prijem drugih političkih stranaka čije su centrale u Sarajevu.
 
Komšić odgovara i zašto je dužnosti razriješen određeni broj ambasadora BiH te koji je princip po pitanju imenovanja novih ambasadora usvojio novi saziv Predsjedništva BiH.
 
Bilo je govora i o odnosima sa susjednim zemljama, Srbijom i Hrvatskom, imovini BiH u Hrvatskoj, pojačanom angažmanu Amerike, stavu prema Evropskoj uniji, ali i emotivnom susretu kojeg je imao sa Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem.

(24sata.info / Vijesti.ba)