Prikupljen novac za liječenje Banjalučanina: Dodik osigurao 50.000 KM

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dragi prijatelji, uspjeli smo, naš Peđa je spasen! Ovim je riječima glumac Goran Jokić, domaćin završene humanitarne večeri, objavio da je prikupljeno svih 75.000 eura za liječenje Predraga Peđe Duronjića.

Foto: RAS Srbija

"Saznavši za lavovsku borbu mladog Banjalučanina, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, obezbijedio je da se Peđi doznači 50.000 KM, koliko mu je do ovog trenutka nedostajalo da plati transplantaciju bubrega i pankreasa na prestižnoj klinici u Padovi", saopštio je Jokić.

Ova vijest je bila iznenađenje za sve, pa i za Peđu i njegove najbliže, majku Milju i brata Živorada, koji su mu odmah poletjeli u zagrljaj, plačući od sreće, piše Srpskainfo.

"Ovo je nevjerovatno. Ovo je za mene sve. Ovo je novi život, sreća zdravlje", rekao je Peđa, ne propuštajući priliku da se zahvali svima.

Ni gosti humanitarne večeri u banjalučkom restoranu Akvana, među kojima je bio i direktor Banskog dvora Mladen Matović, nisu mogli sakriti suze. Peđa će već za nekoliko dana na put u Italiju, na transplantaciju, koja će mu, takoreći u posljednjem trenutku, spasti život i zdravlje.

Od desete godine Peđa se bori sa teškim oblikom dijabetesa, koji mu je iz godine u godinu narušavao zdravlje, uprkos borbi njegovih roditelja, da svom sinu obezbijede najbolje moguće liječenje. Ali, bolest je bila neumoljiva. Podmukli ubica mu je narušio vid, tako da je izgubio lijevo oko, potom je napao bubrege, mišiće, pankreas. I desilo se najgore: prvo su mu otkazali bubrezi, zbog čega svaki drugi dan mora provesti 4,5 sata na dijalizi, a na kraju je zatajio i pankreas.

(Klix.ba)

Pošaljite Facebook komentar