Sunčici Ivanković za septembarsku operaciju treba još 8.000 KM

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Malena lavica Sunčica Ivanković iz Banje Luke imala je četiri operacije, te sa majkom Milicom Ivanković hrabro korača prema petoj koja je zakazana za kraj septembra, a za koju joj nedostaje još 8.000 KM.


Operisana je na Sveučilištu za očnu i plastičnu hirurgiju u Ufi u Rusiji, gdje će se zaputiti i 29. septembra. Bit će to peti veći korak prema potpunom izlječenju, a ko zna koji po redu od onih malih u kojima su joj pomogli brojni donatori, kojima su ona i njena majka beskrajno zahvalne.

Sunčica od rođenja ima atrofiju očnog živca koja je nastala usljed novorođenačkih konvulzija i krvarenja trećeg stepena u mozgu. Djevojčica je bila potpuno slijepa i s raznim oštećenjima u psihomotornom razvoju. Majka i kćerka žive kao podstanari i od socijalne pomoći u Banjoj Luci te im pomoć dobrih ljudi predstavlja šansu za bolje sutra.

Svi koji žele donirati novac mogu to učiniti preko humanitarnog broja 1412, putem kojeg pozivom donirate 1 KM. Osim toga, novac možete uplatiti na žiroračun: 5620998135146636 na ime Milica Ivanković NLB Banka, a porodicu možete kontaktirati na broj 065 786 447.

Donirati možete i putem PayPal računa: [email protected]


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar