Studenti iz Travnika prikupljaju školski pribor za socijalno ugroženu djecu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Akciju prikupljanja školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih obitelji iz Srednjobosanske županije (SBŽ) pokrenuli su članovi Studentskog parlamenta Internacionalnog univerziteta u Travniku.

Foto: Fena

Koordinatorica akcije Ajla Mušić kazala je Feni da će akcija trajati do 30. kolovoza i da građani mogu pomoći socijalno ugroženim učenicima doniranjem novca i školskog pribora.

- Kampanju smo započeli preko društvenih mreža i tada smo već dobili donacije od građana, a danas smo novac i školski pribor prikupljali na gradskom trgu u Travniku i prilično smo zadovoljni odazivom građani - kazala je Mušić, podsjetivši da su studenti i prošle godine organizirali akciju prikupljanja školskog pribora.

Mušić je istaknula da će školski pribor, pred početak nove školske godine, biti uručen učenicima teškog materijalnog stanja, a nakon konzultacija s ravnateljima i nastavnicima u osnovnim školama.

- Akciju smo pokrenuli s obzirom na to da znamo da u svakoj općini postoje djeca kojoj je potreban školski pribor i koja ga ne mogu priuštiti. Odlučili smo pomoći barem nekima od njih - naglasila je.

Studenti su pozvali građane da se uključe u humanitarnu akciju, a školski pribor i novac mogu im uručiti i idućih dana od 11 sati na središnjem gradskom trgu.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar