Za šestogodišnju Nejlu Alibašić prikupljeno 20.000 eura

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Da Bosanci i Hercegovci u dijaspori imaju veliko srce potvrđuje i akcija za šestogodišnju Nejle Alibašić, koja je oboljela od agresivne vrste tumora "neuroblastoma".

Foto: 24sata.info

Naime, krajem decembra na inicijativu Amire Polndorfer - Čolić i uz veliku pomoć  i organizaciju Hurema Avdića, koji živi i radi u Beču i koji je izuzetno cijenjen među Bosancima i Hercegovcima u cijeloj Austriji, i uz suglasnost porodice Alibašić, pokrenuta je "jednokratna i malo neuobičajenu akciju 1000 osoba x 20 eura za Nejlu“ koja je uspješno završena. 
 
- Dragi prijatelji, svima vama koji ste podržali i uzeli učešće u našem projektu, želimo se u ime našeg tima, a posebno u ime porodice Alibašić zahvaliti. Hvala brojnim udruženjima iz Austrije i Njemačke i njihovim članovima bez čije podrške teško da bi akcija bila uspješno završena. U akciju su se uključili i Bosanci i Hercegovci iz cijele Evrope. Naš zajednički rezultat govori za sebe. Šest sedmica intenzivnog i aktivnog rada doveli su nas, hvala Bogu, do uspješnog ishoda od 20.102,77 eura. Velika hvala svima od srca. Uz saglasnost porodice Alibašić od prikupljenih novaca malom lavu Arslanu Kulačiću uplaćeno je 2.611 eura. Na ovaj način smo pokazali da ima Bosne van naših granica i da daljina nije prepreka da budemo podrška jedni drugima. Našoj Nejli i porodici Alibašić želimo sve najbolje i da nas uskoro posjete u Beču – kazao je Hurem Avdić.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar