Projekat 'Obrok za sve' u Prijedoru i Kozarskoj Dubici

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udruženje 'Pomozi.ba' donacijom od 30.000 KM započelo je projekat "Obrok za sve" u Prijedoru i Kozarskoj Dubici.

Arhiv / 24sata.info

To udruženje jučer je u Prijedoru potpisalo sporazum o saradnji s partnerskim Udruženjem "Narodna kuhinja Optimisti Prijedor", kojem su precizirali da će im donirati robu u vrijednosti preko 42.000 KM.
 
"Obrok za sve" je stalni projekat Udruženja 'Pomozi.ba' u sklopu kojeg je do sada 300 socijalno ugroženih starih, bolesnih i iznemoglih ljudi na području Sarajeva, Ilijaša, Breze, Kaknja, Vareša i Visokog dobivalo obrok na svoj kućni prag.
 
Od novembra 2017. godine projekat je započet i u Mostaru uz podršku Udruženja "Zajedno za naš grad" Mostar, a od ponedjeljka, uz podršku Udruženja "Narodna kuhinja Optimisti" i Udruženja mladih "Fokus" Kozarska Dubica, porojekat se širi na druge gradove.
 
Na tom području će se za početak isporučivati 50 obroka na "kućni prag" starih, bolesnih i iznemoglih ljudi, te će 160 osoba u Prijedoru dolaziti po svoj obrok u "Narodnu kuhinju Optimisti".
 
Za početak projekta donirani su prehrambeni i higijenski artikli, namještaj, kuhinjski aparate i računar ukupne vrijednosti oko 30.000 KM, saopćeno je iz Udruženja 'Pomozi.ba'.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar