Oboljeli 18-godišnji Mostarac treba našu pomoć

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Osamnaestogodišnji Hamza Bajgorić iz Mostara, učenik Srednje mašinsko-saobraćajne škole, teško je bolestan i treba našu pomoć.

Hamza Bajgorić / 24sata.info

Hamza je hospitaliziran na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar gdje mu je i konstantovana bolest upale gornjih i donjih udova, Paraparesis polyradiculoneuritis acuta. Cijena jedne terapije košta pet hiljada maraka.

Zahvaljujući porodici i prijateljima skupljen je potreban novac za pet terapija. Petu injekciju Hamza je primio danas a da bi se liječenje nastavilo, potrebna je naša pomoć, jer njegovoj majci ponestaje novca. Inače ova, samohrana majka, živi i prehranjuje dva sina sa minimalnom penzijom.

Kako nam priča Maja, Hamzina rodica, već danima se ne može osloniti na vlastite noge, no ne gubi nadu i optimizam da će ponovo trčati za loptom kao nekada, i da će nastaviti normalno svoj život. Da bi pomogla rođaku, Maja već danima neumorno, svim snagama, nastoji skupiti potreban novac za nastavak liječenja.

Prema nekim procjenama, ističe, za sada je potrebno 10. 000 maraka, a troškovi za Hamzino liječenje će biti mnogo veći, s obzirom na to da bi oporavak trebao trajati određeni period, gdje su također potrebna velika novčana sredstva za odlazak na rehabilitaciju, najvjerojatnije u Fojnicu.

U pomoć je priteklo i Sportsko Udruženje "Sinovi Mahale". Tako će u nedjelju 21. januara u sportsko rekreacijskom centru "Mithad Hujdur Hujka" s početkom u 16.30 sati organizira utakmicu humanitarnog karaktera za Hamzu .

Utakmica humanitarnog karaktera "Za Hamzu" će biti odigrana između prijatelja Sportskog Udruženja i igrača FK Velež. Iz Sportskog Udruženja "Sinovi Mahale" su rekli kako će cijena ulaznice biti 5 KM, te da će sav prihod od prodanih ulaznica biti usmjeren Hamzi.

Sportsko udruženje se ovim putem zahvalilo sportskom savezu grada Mostara na ustupljenoj dvorani, te nogometnom savezu HNK, koji je osigurao sudce za ovu humanitarnu utakmicu.

- Pozivamo sve naše građane da nam se pridruže u nedjelju i podrže ovu akciju, kako bismo što prije skupili potrebna sredstva za našeg Hamzu - rekli su iz Sportskog Udruženja "Sinovi Mahale".

Novac za Hamzu može se donirati i u Klubu navijača Red Army svakim danom od 18 do 20 sati. Svi koji žele direktno pomoći svoje priloge mogu uplatiti na žiro račun BBI banke : Hamza Bajgorić 1415051310174354 IBAN : BA391415051320060885 SWIFT: BKAUATWW
Kontakt telefon: 061 431 155 Hamzina mama.

IBAN i SWIFT su isključivo za uplate u Eurima!(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar