Teško bolesna trogodišnja Selena ujedinila Crnu Goru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Trogodišnja Selena Mandić, teško oboljela kći novinara i novinarke podgoričkih Vijesti Brana Mandića i Aide Ramusović, u dva dana ujedinila je Crnu Goru - za samo 48 sati prikupljeno je preko 200 hiljada eura za njezino liječenje u SAD-u.

Foto: 24sata.info

Maloj Seleni je dijagnosticiran neuroblastom i ona se nalazi u dječjoj bolnici u Cincinnatiju u SAD-u, koja ima specijalni odjel za proučavanje ove teške bolesti.
 
Porodica suočena s teškom bolešću pozvala je sve ljude dobre volje da im pomognu.
 
Prvi su se odazvali kolege novinari svih crnogorskih medija, bez obzira na uređivačku politiku i česta međusobna optuživanja. Oni su se u petak okupili ispred svojih redakcija i slanjem SMS poruka pomogli u prikupljanju novca za liječenje male Selene. Svi elektronski i tiskani mediji, na udarnim mjestima, objavljuju broj SMS-a i žiro računa za pomoć, te informiraju o zdravlju djevojčice.
 
Nisu samo novinari sudjelovali u prikupljanju ovih sredstava, već i veliki broj građana, nevladinih i drugih organizacija i kompanija.
 
I uspjelo se u tome - za samo 48 sati od prvog apela za pomoć prikupljeno je više od 200 hiljada eura, koliko je bilo potrebno za liječenje male Selene.
 
Akcija se nastavlja, a sva donatorska sredstva iznad potrebnih, ići će u zaseban fond za liječenje djece oboljele od raka.
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar