Amar iz Breze je obolio od leukemije, potrebna mu je pomoć dobrih ljudi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Amar Kovačević iz Breze ima 24 godine. Umjesto da studira i uživa u životu, on se bori da preživi i dane provodi u bolničkom ili kućnom krevetu. Potrebna mu je pomoć dobrih ljudi kako bi dobio ovu životnu bitku.

Amar Kovačević / 24sata.info

Amar je 2012. godine dobio trombozu noge, ali zbog, kako kaže njegova majka Elvira, neadekvatnog liječenja doživio je moždani udar 6. januara 2015. godine.

"Bio je klinički otpisan, i danas je otpisan. Ali uz Božiju volju se borimo. Stanje se pogoršavalo. Radili su mu biopsije kostiju, genetiku i potvrđeno je da ima trombofiliju od koje se krv sama zgrušava. Dali su mu Clexan od kojeg je dobio moždani udar. U maju 2015. godine poslali su na u Zagreb na dodatne pretrage. Rekli su nam da je 99 posto dobio moždani udar zbog tog lijeka. Propisali injekcije Arixtra koje su skupe i nema ih u BiH. U augustu mu je otkrivena i leukemija", kazala je uplakana majka.

Nadali su se da će Amar biti bolje, ali nije bio. Prebacili su ga u Sarajevo kod tetke kako bi bio bliže bolnici. Analizom je utvrđeno da mu sestra može biti donor koštane srži za transplantaciju, ali njegova porodica nema novca da je plati. Nemaju novca ni da plaćaju liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odnosno lijekove koje moraju kupovati. Ostalo im je vrlo malo injekcija i strahuju šta dalje.

"Nešto ide na recept, ali većinu kupujemo. Sada treba u bolnicu jer ima povećan nivo željeza. ali nisam u mogućnosti da ga odvedem. Voljela bih barem njemu da mogu omogućiti adekvatnu ishranu, voće, sok... Ali živimo od 400 KM penzije mog muža koji je bio rudar, a imamo dva kredita i ne stižemo ni redovne dadžbine", kazala je Elvira.

Porodica Kovačević moli sve dobre ljude da im pomognu u liječenju Amara kako bi dobio šansu da počne živjeti koliko-toliko normalno. Samo transplantacija košta 68.600 eura.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći uplate možete izvršiti na sljedeći način:
Unicredite Bank
Ime i prezime: Amar Kovačević
Adresa: Franjevačka 93, 71.000 Sarajevo
Broj računa: 3385802838628152
SWIFT: INCRBA22
IBAN: BA39 3385802838628152

Više informacija potražite od majke Elvire na broj telefona 062 805 177.

(Klix.ba)

Pošaljite Facebook komentar