24sata / FOTO / Majka djevojčice iz Konjica traži pomoć: Pomozite našoj Mejrem!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sada joj je jedanaesta godina i na stalnim je terapijama uslijed kojih mora strogo voditi računa o režimu ishrane kako se ne bi pojavile celebralna paraliza i napadi epilepsije, izjavila je za naš portal Fatima Uka, majka Mejrem. Ekipa portala 24sata.Info sutra će posjetiti porodicu Uka u Konjicu i pokrenuti akciju za pomoć maloj Mejrem.

Merjem Uka / 24sata.info

Piše: N. BISE
 
Fatima Uka, majka desetogodišnje djevojčice Mejrem iz Konjica u kratkom razgovoru za 24sata.Info zamolila je sve dobre i humane ljude da se odazovu na apel njenog muža Ali Uke (47), demobilisanog borca Armije RBiH, ratnog ranjenika bez jednog oka koji je ostavljen na nemilost mirnodopskog bezosjećajnog sistema koji je ništa drugo do poludiktatura s elementima totalitarizma.
 
- Naša kćer Mejrem od svoje druge godine ima karcinom na dojci uslijed čega je došlo do poremećaja hormona rasta. Mejrem je doživjela preuranjeno pubertetsko sazrijevanje. Sada joj je jedanaesta godina i na stalnim je terapijama uslijed kojih mora strogo voditi računa o režimu ishrane kako se ne bi pojavile celebralna paraliza i napadi epilepsije, izjavila je za naš portal Fatima Uka, majka Mejrem.
 
Djevojčica se trenutno nalazi u Sovićima kod Jablanice na čistom i svježijem zraku koji joj je neophodan u sklopu rehabilitacije. Početkom iduće sedmice najavljena je za redovni kontrolni pregled u Sveučilišno-kliničkom centru Mostar na Bijelom brijegu gdje treba uraditi redovni EKG snimak glave, kao i obaviti pregled kod psihologinje.
 
Ekipa portala 24sata.Info sutra će posjetiti porodicu Uka u Konjicu i pokrenuti akciju za pomoć maloj Mejrem.
 
(24sata.Info)

Pošaljite Facebook komentar