Apel za pomoć djevojčici Sabrini Hajvaz iz Tuzle

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Osnovna škola "Solina" u Tuzli pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć učenici te škole Sabrina Hajvaz kako bi se prikupio potrebni novac za transplataciju bubrega koja bi bila urađena u Francuskoj.

Sabrina Hajvaz / 24sata.info

Za taj poduhvat njena majka treba da obezbijedi 80.000 KM, a dosad je prikupljeno pola od tog iznosa.
 
Prva u nizu aktivnosti bila je prodajna izložba đačkih radova učenika ove škole, a sav prikupljen novac odmah je bio uplaćen na račun Sabrine Hajvaz.
 
Druga aktivnost OŠ "Solina" za pomoć Sabrini bila je školska priredba također humanitarnog karaktera koja je održana danas povodom Dana škole, koja slavi 63. rođendan.
 
Sabrinine drugarice i drugovi iz školskih klupa uz pomoć svojih učiteljica i nastavnica osmislili su, pripremili i izveli prigodnu školsku priredbu, a sav prihod od prodatih ulaznica bit će uplaćen na račun za potrebe liječenja Sabrine Hajvaz, prenosi portal tuzlanski.ba.
 
Pismom namjere brojim privrednim subjektima koji egzistiraju na području TK-a, škola je uspjela prikupiti još oko 5.000 KM. 
 
Ovoj akciji odazvalili su se i bojni sportski kolektivi, FK Sloga Simin Han je sav prihod od ulaznica nakon utakmice s NK Svatovac, oko 520 KM, uplatila na račun Sabine.
 
Također, sutra će pred revanš susret polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara, u organizaciji UG "Prijatelji FK Sloboda" i FK Sloboda, biti organizirana humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Sabrine Hajvaz.
 
OŠ "Solina" apeluju na sve ljude koji mogu pomoći da se odazovu ovoj akciji. 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar