Uručena prestižna priznanja 'Zlatni BAM'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Večeri bankara "Zlatni BAM" koja je održana večeras u najuspješnijim bankama uručena su prestižna priznanja "Zlatni BAM" koja, 17. godinu zaredom, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje poslovno-finansijski magazin "Banke i biznis u BiH".


Unicredit Bank d.d. Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB banka a.d. Banja Luka nagrađena je sa dva priznanja Zlatni BAM - za ROE - najveći prinos na dionički kapital i ROA - najveći prinos na aktivu.

Nova banka a.d. Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen Bank d.d. BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Komercijalna banka a.d. Banja Luka za najveći rast depozita.

Na ovoj, drugoj po redu Večeri bankara uručena su i posebna priznanja - Plaketa "Zlatni BAM" uspješnim pojedincima i kolektivima koji raznovrsnim proizvodima i uslugama opslužuju bankarski i finansijski sektor, saopćili su organizatori.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar