Negativno poslovalo 18 šumskih gazdinstava u RS

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Javno preduzeće „Šume RS-a“ u prvih šest mjeseci ove godine poslovalo je s gubitkom od oko dva miliona KM, a entitetski premijer Radovan Višković je pozvao direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami odu s funkcije.

ilustracija / 24sata.info

Višković smatra da su za loše stanje krivi ljudski faktar, bahato i neodgovorno ponašanje rukovodilaca.

- Pozivam sve one koji rukovode određenih organizacionim cjelinama, a imaju gubitke, da se sami sklone. Mislim da im je to bolje, nego da uđemo u procede dokazivanja njihovih gubitaka, jer ćemo vjerovatno ustanoviti i neke druge stvari – rekao je Višković, nakon tematske sjednice entitetske vlade.

Treba da naprave prostora, kazao je, onima koji žele i sposobni su da rade, jer je cilj Vlade RS-a stabilizacija tog preduzeća te zatjeva od menadžmenta da sprovede mjere, među kojima je i ona da „Šume“ moraju pozitivno poslovati.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Boris Pašalić je rekao da su usvojeni i zaključci u kojima Vlada RS-a traži da se osigura dostizanje planiranog godišnjeg obima i kvaliteta proizvodnje šumskih drvnih sortimenata te dosljednu primjenu unutrašnje reorganizacije i sistematizacije u „Šumama RS“.

Između ostalog, traži se i da se izvrše neophodne kadrovske promjene te omogući ostvarivanje dodatnih prihoda kroz korištenje šumske bio mase i proizvoda u „Šumama“.

V.d direktora „Šuma RS Slaven Gojković vjeruje da će doći do smjena određenih direktora gazdinstava, navodeći da je 18 šumskih gazdinstava iskazalo negativan rezultat.

- Problemi postoje u 'Romaniji' Sokolac, 'Vrbanji' iz Kotor Varoši, 'Oštrelju' iz Drinića..., rekao je Gojković.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar