"Dermal" počeo rad u novom pogonu u Skender Vakufu, u planu proizvodnja 1.000 pari obuće dnevno

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fabrika obuće Dermal iz Kotor Varoša danas je pustila u rad prvu proizvodnu liniju u Skender Vakufu, a posao je obezbijeđen za 45 radnika.

Ilustracija / 24sata.info

Kako je za eKapiju rekao direktor Dermala Radenko Bubić, halu u Skender Vakufu površine 1.200 m2 uzeli su pod zakup.

- U sredivanje hale smo uložili oko 50.000 KM, dok smo za nabavku nove opreme izdvojili skoro 800.000 KM.

Bubić je dodao da su proizvodni kapacetiti fabrike u Skender Vakufu oko 1.000 pari obuće dnevno i da je u planu da u naredne dvije godine u ovom pogonu bude zaposleno oko 250 radnika.

Direktor Dermala je podsjetio da je prvih 45 radnika dvomjesečnu obuku završilo u Kotor Varošu.

– Narednih dana na obuku će biti pozvana još jedna grupa radnika, koji ovog puta neće imati potrebu da putuju u Kotor Varoš, već će biti obučavani u Skender Vakufu – rekao je Bubić.

Podjećamo da je u martu ove godine Dermal kupio novu halu koja se nalazi pored pogona u Kotor Varošu. Kako je Bubić tada rekao za eKapiju, plan je da u ovoj hali rade obuću za novog austrijskog kupca, kompaniju Legero.

- Za Lagero ćemo da proizvodimo između 700 i 800 pari obuće dnevno. Za ovaj pogon nam je potrebno 150 radnika, a 50 smo već zaposlili - izjavio je tada Bubić.

Dermal plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, te za radnike Elektroprivrede RS. Krajem 2016. je potpisan i ugovor sa slovenačkom Alpinom za izradu modne i obuće za planinarenje, prenosi ekapija.com.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar