Međunarodni aerodrom Tuzla u 2017. planira povećanje prihoda za 54 posto

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

JP Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT), Planom poslovanja za 2017. godinu koji je danas usvojila Vlada Tuzlanskog kantona, predviđeno je povećanja od 54 posto ukupnih prihoda u odnosu na 2016. godinu - izjavio je danas direktor MAT-a Rifet Karasalihović.

Aerodrom Tuzla / 24sata.info

Najavio je nakon sjednice Vlade vrijednu investiciju tokom naredne godine, koja se odnosi na proširenje i rekonstrukciju postojećeg terminala.

Po njegovim riječima, ova investicija iznosit će oko pet miliona KM, a 50 posto sredstava trebalo bi se finansirati iz budžeta federalne i kantonalne vlade, a 50 posto bi finansirao Tuzlanski aerodrom.

Karasalihović tvrdi da je ovaj aerodrom bio primoran na ovakvu investiciju, zbog velikog povećanja putnika u odnosu na prošlu godinu.

Tokom ove godine bilo je planirano 305.000 putnika, što će, kako je naveo, najvjerovatnije i biti ostvareno, a naredne godine plan Tuzlanskog aerodroma je 480.000 putnika.

-S obzirom na povećanje broja frekvencija s MAT-a od marta 2017. godine će se moći letjeti na 16 destinacija, tako da je kompletna zapadna Evropa povezana s TK-om - dodaje Karasalihović.

Na pitanje novinara o pristupnim svjetlima na ovom aerodromu, kazao je da su tehnički detalji i izvođenje radova na realizaciji projekta uvođenja pristupnih svjetala na MAT-u tehnički završeni.

Očekuje se da 15. januara 2017. godine bude ozvaničeno puštanje prilaznih svjetala u proceduru.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar