SAHAF: Sarajevo halal forum i sajam jedinstvena poslovna prilika

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U organizaciji kompanije GHB Invest, Centra Skenderija te Agencije za certificiranje halal kvalitete, u Sarajevu će se od 26. do 29. septembra biti održan prvi SAHAF – Sarajevo halal forum i sajam.


Prijave za učešće na prvom specijaliziranom halal sajmu i forumu u jugoistočnoj Evropi traju do 5. septembra, a cilj je na jednom mjestu okupiti sve predstavnike halal industrije zemalja jugoistočne Evrope te predstavnike vodećih svjetskih halal industrija i multinacionalnih kompanija, saopćeno je iz organizacije SAHAF-a.
 
- Na sajmu će se predstaviti halal certificirane kompanije iz zemalja jugoistočne Evrope, koje svoje proizvode plasiraju ne samo lokalno i regionalno, nego i na halal tržišta diljem svijeta, rekao je Seid Alibegović, predsjednik Organizacionog odbora, naglašavajući kako je region jugoistočne Evrope trenutno najstabilnije i najbolje uređeno halal tržište u Evropi, posebno u oblasti standardizacije i općenito prihvatljivosti halal proizvoda.
 
SAHAF već izaziva interesovanje izlagača iz Njemačke, Austrije, Turske, Malezije, Indonezije i drugih zemalja.
 
Prateći svjetski trend razvoja halal industrije na 1. SAHAF-u predstavit će se  pretežno kompanije iz prehrambene industrije, ali i iz oblasti islamskog  bankarstva i osiguranja te farmaceutike, kozmetike, turizma i ugostiteljstva.

 

(fena)

Pošaljite Facebook komentar