Projekat vrijedan četiri miliona eura: Energoinvest uspješno završio posao u Makedoniji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Delegacija Energoinvesta d.d. Sarajevo s direktorom Enesom Čengićem na čelu boravi u Makedoniji gdje je danas pušten u pogon transportni sistemi za vodeno odlaganje pepela u Termoelektrani Oslomej - Kičevo.

Energoinvest

Energoinvest je ovaj posao dobio na međunarodnom tenderu, te je uspješno završen vlastitim snagama i uz korištenje najsavremenije opreme, a kompletna automatika i upravljanje (Scada sistem) i softverska podrška je djelo Energoinvestovih inženjera.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi više od četiri miliona eura.
 
Puštanje u pogon ovog sistema dokaz je da Energoinvest može uspješno raditi projekte po najzahtjevnijim standardima i normama.
 
Riječ je o projektu po sistemu "ključ u ruke", što podrazumijeva izradu projektne dokumentacije, izvođenje građevinskih radova, nabavku, isporuku i montažu opreme kao i puštanje u pogon, te dokazivanje projetovanih karakteristika sistema.
 
Važno je istaći da je ovo projekat ekološkog tipa i treći ovakve vrste koji je urađen na ovim prostorima, nakon Kosova i Obrenovca u Srbiji, na šta je Energoinvest posebno ponosan.
 
Pogon u Termoelektrani Oslomej - Kičevo svečano je otvorio premijer Makedonije Nikola Grujevski, a ceremoniji otvaranja su, pored visokih dužnosnika, prisustvovali i ambasador BiH u Makedoniji Zdravko Begović te generalni direktor Elektrana u Makedonija (ELEM) Vlatko Čingoski, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Energoinvesta d.d. Sarajevo.

 

(Fena)





Pošaljite Facebook komentar