"Krajiški Michael Jackson": Emil Vlajki konačno objavio kada je, gdje i zašto rođen!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sedam mjeseci nakon izbora, na zvaničnoj internet stranici predsjednika Republike Srpske konačno je objavljena, u rubrici potpredsjednici, zvanična verzija biografije Emila Vlajkog, potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda.

Emil Vlajki / 24sata.info

Zvanična je biografija izazvala poprilično zanimanje u RS-u, s obzirom da do sada niko nije mogao sa sigurnošću kazati tačan datum i mjesto Vlajkijevog rođenja, piše "Slobodna Bosna". Do sada se, na primjer, godina njegovog rođenja kretala između 1942. i 1953. Doduše, i u najnovijoj službenoj verziji Vlajkijeve biografije ne navodi se tačan datum rođenja, ali stoji da je rođen 1942. godine u mjestu Ruse u Bugarskoj.

Onako kako izgleda njegova biografija svih ovih godina, nedosljedno, takvi su i Vlajkijevi stavovi o aktualnim događajima. U kolumni objavljenoj u 17. aprila ove godine u "Nezavisnim novinama" Vlajki pravda u Haagu presuđene hrvatske generale da bi nakon hapšenja Ratka Mladića bio na mitingu podrške u Banjoj Luci, zbog čega je HSS NHI prije desetak dana od visokog predstavnika tražila njegovu smjenu. Međutim, zahtjevi za smjenu nimalo se ne tiču Vlajkija koji se ovih dana na moru odmara od svojih mnogobrojnih (?!) obaveza, a zli banjalučki jezici tvrde i nakon, navodno, još jednog liječničkog zahvata zbog kojeg u boljem dijelu BiH Vlajki ima nadimak krajiški Michael Jackson, zaključuje "Slobodna Bosna".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar