Energetski fenomen: "Bosanska piramida Sunca je perpetuum mobile iz daleke prošlosti"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Činimo pionirske korake u svjetskim okvirima i naša će istraživanja biti putokaz za stručnjake koji rade na egipatskim, meksičkim i kineskim piramidama.

Semir Osmanagić / 24sata.info

Riječi su ovo Semira Osmanagića, svjetski poznatog istraživača piramidalnih formacija i voditelja projekta bosanskih piramida u Visokom, datih u intervju za slavonskobrodski "4Dportal", a u kome je Osmanagić između ostalog govorio i o novostima iz doline piramida, Zahiju Hawassu, ostalim mogućim piramidalnim formacijama u regiji i otkopavanju piramide Sunca.

- Za početak, recite nam neke novosti iz doline piramida u proteklom razdoblju i dokle ste napredovali u saradnji sa Vašim timom?

Tokom zime 2010-2011 aktivni smo u podzemnom labirintu ispod Bosanske doline piramida. Naišli smo na prve slobodne sekcije koje se pružaju stotinama metara. U jednom dijelu smo pronašli i vještačku akumulaciju vode. Trenutno istražujemo i beneficije boravka u podzemnim tunelima i prostorijama na ljudsko zdravlje. Ove godine ćemo intenzivirati istraživanja energetskih fenomena i fokusirane zrake koja prolazi kroz vrh Bosanske piramide Sunca i vrh tumulusa u Vratnici. Činimo pionirske korake u svjetskim okvirima i naša će istraživanja biti putokaz za stručnjake koji rade na egipatskim, meksičkim i kineskim piramidama.

- Kakvo je Vaše mišljenje o ostavci Zahija Hawassa i uticaju iste na prošlost i budućnost potrage o spoznaji piramida?

Zahi Hawass je imao višedecenijski poguban uticaj na istraživanje istine o graditeljima i svrsi egipatskih piramida. Međutim, osim odlaska jednog čovjeka potrebne su korjenite promjene u pristupu istraživanja piramida da bi saznali njihovu pravu svrhu. Jer, riječ je o najkompleksnijim objektima ikada građenim na Planeti.

- Da li je uspjela Vaša Turneja po SAD-u i kako Amerikanci gledaju na fenomen Visokog?

Postaje tradicija da me Amerikanci na konferencijama ispraćaju ovacijama. Otkriće bosanskih piramida ih fascinira i najavljuju u velikom broju dolazak u BiH kao turisti, istraživači, volonteri...

- Vaše mišljenje o projektu Rtanj kao i o novoj teoriji dubrovačkih piramida. Da li su relevantne?

Istraživanje planine Rtanj ima potencijal da pokaže da piramida ne mora biti konstruirana od vještačkog materijala da bi davala tražene elektromagnetne fenomene. Želim istraživačkom timu strpljenje i interdisciplianrni naučni pristup. Uzvišenja u i oko Dubrovnika treba istražiti prije bilo kakvih zaključaka.

- Za koliko godina po Vašoj procijeni ćemo moći vidjeti bosansku piramidu u punom sjaju i izgledu?

Ako se potvrdi da je Bosanska piramida Sunca prije svega uređaj za proizvodnju elektromagnetnih fenomena, ne moramo je ni otkopati cijelu. Bitno je utvrditi njenu svrhu. Za sada se čini da je riječ o nekoj vrsti perpetuum mobila iz daleke prošlosti.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar