Bosanac najmlađi akademik ruske Akademije prirodnih nauka: Semir Osmanagić je promijenio svijet piramida

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Uzbudljiv februar u Minhenu, Frankfurtu, Kelnu i Štutgartu upotpuniće vodeći svjetski stručnjaci za piramide, među kojima se našao i dr. Semir Osmanagić.

Semir Osmanagić / 24sata.info

Zajedno sa Josephom Davidovitsem, Grahamom Hancockom i Chrisom Dunnom, Semir Osmanagić će u februaru u Minhenu, Frankfurtu, Kelnu i Štutgartu održati konferencije pod nazivom "Istraživači koji su zauvijek promijenili svijet piramida".

Ovi nekonvencionalni mislioci, koji ne zavise od službenih stajališta, pomjeraju naučnu misao iz ortodoksnih okvira - kažu njemački organizatori.

Dr. Joseph Davidovits iz Francuske stekao je svjetsku slavu analizom blokova sa Keopsove piramide 1979. godine kada je saopštio da je riječ o lijevanim, a ne klesanim blokovima. Egiptolozi i historičari ismijavali su ga zbog takvog stava sve dok nije dokazao da je bio u pravu. On je autor 25 knjiga o gradnji piramida i smatra se za vodećeg svjetskog stručnjaka. Doktorirao je hemiju u Njemačkoj, konsultant je u Europskoj uniji, osnivač je Instituta za geopolimere i dobitnik je najvišeg ordena francuske Vlade, prenosi San.

Britanac Graham Hancock nesumnjivo je najpopularniji svjetski autor i istraživač drevnih civilizacija. Sve njegove knjige su svjetski bestseleri. Prevedene su na 27 jezika i štampane u više od pet miliona primjeraka. Po njegovim knjigama su vodeće britanske i američke TV kuće snimile naučno-dokumentarne serijale koji su uticali na desetine miliona ljudi da prihvate stajališta o postojanju razvijenih civilizacija prije kraja zadnjeg ledenog doba.

Amerikanac Chris Dunn je sjajnom analizom Keopsove piramide opisanom u knjizi-bestseleru "Giza Power Plant", dokazao da je riječ o kompleksnom energetskom fenomenu, a ne grobnici faraona.  U svojoj novoj knjizi o gradnji monumentalnih kipova u Egiptu, ovaj inžinjer s 33 godine iskustva, potvrđuje postojanje ekvivalenta laserske tehnologije i mašinske obrade, a ne ručnog klesanja radnika faraonske civilizacije, koji su imali samo jednostavne bakarne alate. Egiptolozi su vrlo uznemireni takvim tvrdnjama, jer im dvostoljetne tvrdnje zauvijek padaju u vodu.

Dr. Semir Sam Osmanagić pronašao je kompleks bosanskih piramida i prahistorijskog podzemnog labirinta u Visokom. Uprkos početnom masovnom skepticizmu i otporima, uspio je dokazati postojanje prvih evropskih piramida, najvećih i najstarijih na svijetu, sa najkvalitetnijim betonom koji prekriva Bosansku piramidu Sunca. Ugledni egipatski, ruski, francuski, italijanski i njemački naučnici podržali su ovo otkriće svojim analizama, a Osmanagić je postao najmlađi akademik ruske Akademije prirodnih nauka. U svojoj novoj knjizi "Sve piramide svijeta" nametnuo se i kao vodeći istraživač piramida na, do sada nedovoljno istraženim, lokalitetima Mauricijusa, Tenerifa, Kine, Hondurasa, Perua, Guatemale, Bolivije, Salvadora.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar