Bugojno: Štence koji su bačeni u rijeku spasila je baka Ruža!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Penzionisana šefica sudske pisarnice u Bugojnu 75-godišnja Ruža Pavlović iznenadila se kada je čula da su psići bačeni u Vrbas postali svjetska medijska vijest, a još više kada je saznala da se za to nedjelo optužuje kćerku njenih komšija.

Baka Ruža / večernji

Nedaleko od mjesta gdje su štenci bačeni nalazi se ušće potoka Pisak koji se ulijeva u Vrbas. Mali psići preživjeli su samo zahvaljujući sreći, ali danas ih niko ne želi. Baka tvrdi da su psići bačeni prije nekoliko sedmica, a ne ranije kako se dosad nagađalo. Roditelji djevojčice kažu da je tada nastala i snimka koja je obišla svijet.

"Bila sam sa bratom u našim Lukama gdje imamo nešto krompira, graha i druge zeleni. Začula sam vrisak, ali nisam znala odakle dolazi jer je u blizini potok, a vrbe su guste. Kada sam se malo bolje zagledala, vidjela sam crne psiće kako pokušavaju isplivati iz vode. Moj brat nije htio ni da čuje za njih. Otišla sam kući, uzela jednu drvenu kištru i odnijela ih svojoj kući. Eno ih u mojoj šupi živi i zdravi. Ko god hoće, neka dođe pa neka vidi. Moj problem je što dnevno piju tri litre mlijeka, i to onog skupog, a ja živim od penzije. Za deset dana već sam potrošila oko 50 KM. Ne znam živa šta ću sa njima. Tolika se vika napravila, a sad ih niko neće. Nemam srca da ih ja ponovo vraćam odakle su došli", kazala nam je Ruža Pavlović koja je, kako je navela, pronašla psiće u blizini granice Čurčića Luga i Kopčić polja.

Već smo pisali o ovoj nesvakidašnjoj priči koja je uzbudila cijeli svijet. Imali smo priliku ponovo razgovarati sa majkom dvanaestogodišnje djevojčice za koju se sumnjiči da je bacila psiće u Vrbas koji su srećom preživjeli

"Teško mi sve ovo pada, ali hvala Bogu da su preživjeli. Svaki dan sam molila krunicu da se istina utvrdi i eto kod bake Ruže su. Kada sam to čula, odnijela sam im i ja dvije litre mlijeka. Zbog velikih pritisaka javnosti morala sam svoju djevojčicu odvesti u bolnicu na neuropsihijatriju. Život mi je uništen. Ne mogu spavati, pijem tablete. Suprug je danas išao na policiju da daje nekakvu izjavu. Čemu sve to", pita se Marijana.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar