VIDEO / FOTO / Visoko: Pomahnitali napadač Nedim Fejzić nožem ubio tri osobe, sedam ranio!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Strašna tregedija dogodila se danas u blizini Visokog. U mjestu Hlapčevići u poslijepodnevnim satima pomahnitali napadač ubio je tri osobe. Prema informacijama iz Kliničkog centra u Sarajevu, povrijeđeno je osam osoba, od kojih je teško povrijeđeno četvero djece.

VIDEO / Mjesto tragedije / 24sata.info

Svi povrijeđeni su prebačeni u visočki Dom zdravlja, a zatim upućeni u Klinički centar Koševo.

Povrijeđen je i napadač 40-godišnji Nedim Fejzić, koji je prilikom hapšenja pružao otpor. Radi se o osobi porijeklom iz Rogatice, duševnom bolesniku, koji je bio liječen u psihijatrijskim ustanovama. Posljednjih pola godine živio je u naselju Hlapčevići.

image

Mještani naselja Hlapčevići ne mogu da nađu razloge koji su doveli do ove tragedije, ali kažu da je Fejzić posljednjih dana bio nasilan. Tvrde da nije imao nikakvog kontakta sa žrtvama.

image

Osam povrijeđenih osoba koje su izbodene nožem prebačene su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Teško je povrijeđeno četvero djece, u dobi od jedne, dvije i četiri godine. Doktori se bore za njihove živote.

image

U toku su četiri operacije. U Klinički centar je prebačen i napadač Nedim Fejzić. On je izvan životne opasnosti.

image

"Povrede su nasline prirode, nanesene oštrim predmetom. Sve četvero povrijeđene djece su u životnoj opasnosti", kazao je za FTV direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović. "Stanje ostalih povrijeđenih, njih četvero - tri osobe muškog i jedna ženskog spola, među kojima je i napadač, također je teško", potvrdio je Gavrankapetanović.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar