Predstavljena knjiga na CD-u "Izreke za raju iz raja" autora hafiza Sulejmana Bugarija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Knjiga na CD-u "Izreke za raju iz raja" autora hafiza Sulejmana Bugarija predstavljena je danas u Biblioteci za slijepa i slabovidna lica BiH u Sarajevu.

Sulejman Bugari / 24sata.info

Promotorica knjige profesorica Lidija Pehar istakla je da se u indeksu pojmova ove knjige nalazi 1.034 pojma, ali da su preferirani pojmovi stvoritelj, duša, duh, čovjek, jezik i ljubav, odnosno riječi koje ohrabruju i potiču čovjeka da bude još bolji.
 
Naglasila je da hafiza Bugarija vole mladi ljudi, što pokazuje da se tiče pitanja mladih te da im u teškom vremenima koja su obilježena opterećujućim stvarima, daje optimizam, nadu i radost.
 
- Ova knjiga je za onoga koji želi da bude bolji i da mu bude bolje. Namijenjena je svim uzrastima, jer daje savjete i roditeljima i nastavnicima te svakom čovjeku koji želi da shvati gdje je - pojasnila je.
 
U "Izrekama za raju iz raja", dodala je profesorica Pehar, može se naći mnogo poruka koje su za čovjeka kao "pouzdani prijatelj".
 
Također, hafiz Bugari prisutnima je održao predavanje o svakodnevnoj upotrebi  jezika riječi, djela i duše, o njihovom olakom korištenju te uzrocima zbog čega ljudi nazaduju i zbog čega su nesretni. Istakao je da oni koji su oštećeni fizičkim blagodatima, nikako nisu oštećeni i blagodatima srca.
 
(FENA)

Pošaljite Facebook komentar