VIDEO / Kompletan snimak: "Škorpioni" i egzekucija srebreničkih Muslimana!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vijeće za ratne zločine u Srbiji osudilo je u aprilu 2007. godine članove paravojne fomacije "Škorpioni" Slobodana i Branislava Medića na 20 godina zatvora, Peru Petraševića na 13 godina, Aleksandra Medića na pet godina...

VIDEO / Paravojna fomacija "Škorpioni" / 24sata.info

...zbog pomaganja u zločinu, dok je Aleksandar Vukov koji je takođe pomagao u egzekuciji srebreničkih Muslimana, oslobođen svih optužbi. Petorica "Škorpiona" terete se za ubistvo Azmira Alispahića, Safeta Fejzića, Sidika Salkića, Smajla Ibrahimovića, Juse Delića i Dine Salihovića kome je bilo samo 16 godina u okolini Trnova.

Egzekucija Muslimana snimljena je na video vrpci koja je prvi put prikazana na suđenju Slobodanu Miloševiću u ljeto 2005. godine, a video su snimili sami pripadnici tih jedinica.

Od optuženih jedino je Pero Petrašević priznao zločin, izrazio kajanje te zatražio pravednu presudu, dok su ostali porekli učestvovanje u tom stravičnom činu.

Slobodan Davidović kao šesti identifikovani sa sporne snimke u Hrvatskoj je već osuđen na 15 godina zatvora.

Ovih dana su se na video servisu YouTube ponovo pojavile snimke egzekucije, ali ovaj put do sada nigdje javno emitovana kompletna video kaseta jedinice "Škorpioni".

Video kaseta traje preko 2 sata, a po mnogima je ključni dokaz o umiješanosti Srbije u agresiju i genocid u BiH.

U nastavku pogledajte 13 dijelova videa o zločinu jedinice "Škorpioni":

(24sata.info)