Danas počinje "Giro di Sarajevo"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tradicionalni biciklistički događaj ''Giro di Sarajevo'' bit će održan danas, a već osmi put ove godine organizuje ga istoimeno udruženje.

Giro di Sarajevo / aa, arhiv

Na rekreativnoj vožnji organizatori očekuju učešće više od 2.000 biciklista iz cijele BiH, koji i dalje voze pod sloganom ''Hoćemo staze - svoje staze'', saopćili su organizatori manifestacije.
 
- Iako je proces izgradnje biciklističkih staza u gradu već započeo, a jedan dio je i dovršen, mi ne odustajemo od svoje parole bez koje ne bi bilo ni ovih izgrađenih dionica. Želimo da Sarajevo dobije profesionalnu mrežu biciklističkih staza koje će služiti za svakodnevni saobraćaj svih onih koji biciklo koriste kao prijevozno sredstvo, a i rekreaciju - kazala je portparolka udruženja ''Giro di Sarajevo'' Branka Turkić.
 
''Giro di Sarajevo'' će i ove godine ići istom trasom kao i prethodnih godina. Start je planiran u 17 sati ispred škole ''Skender Kulenović'' na Dobrinji, nakon čega se u Nedžarićima kolona priključuje na glavnu gradsku saobraćajnicu i njome se vozi sve do Vijećnice, te nazad do Marijin Dvora i Vilsonovog šetališta, gdje će biti cilj.
 
Organizatori naglašavaju da je zbog registracije koja se vrši samo na licu mjesta, potrebno na start doći od 15 do 16.45 sati, kada će registracija biti zatvorena.
 
- Svi koji se registruju na startu, dobiće bocu "olimpije", specijalni bedž Giro di Sarajevo, te zastavicu našeg Srebrnog sponzora Novo Nordisk, na kojoj je odštampan startni broj. Zastavica se lako montira na bicikl, te učesnicima služi kao kupon za učešće u izvlačenju poklona naših sponzora i partnera. Naravno, sve najviše interesuju glavne nagrade koje obezbjeđuje Glavni sponzor Coca-Cola, a radi se o tri vrlo kvalitetna bicikla i pet vrhunskih biciklističkih kaciga - objašnjava Turkić.
 
Pored ovih nagrada, za sve učesnike će biti obezbijeđeno i okrijepljenje na cilju u vidu velikog roštilja.
 
Oni najsretniji, osim glavnih nagrada, imat će priliku osvojiti i poklon pakete Lifestyle Cluba te Ciklo Centra, zastupnika biciklističkih brendova Specialized, GT i Giant.
 
(Fena)

Pošaljite Facebook komentar