Zbog 60 haubica i 1.500 pušaka: Vehabije prijete Predsjedništvu BiH i ministru Selmi Cikotiću

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nedavna najava Selme Cikotića, državnog ministra odbrane, da je Bosna i Hercegovina spremna donirati 60 haubica i 1.500 pušaka afganistanskim oružanim snagama kao znak aktivnosti BiH na globalnom nivou, izazvala je bijes islamskih fanatika u BiH.

Afganistan / 24sata.info

"Situacija u Afganistanu je svjetski problem tako da je BiH preuzela dio tereta na sebe jer i tako pokazujemo da sazrijevamo za punopravno članstvo u NATO savezu", kazao je ministar Cikotić za "San".

"Ovo je jasno djelo pomaganja američkih i NATO okupatora u borbi protiv muslimana, djelo koje njegovog počinioca izvodi iz Allahove vjere. O ovome su islamski učenjaci pisali u mnogim djelima, navodeći kao jedan od argumenata sljedeći kur'anski ajet: "Oni (nevjernici) su sami sebi zaštitnici. A njihov je i onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati", a ovu poruku odmah su uputili pripadnici vehabijskog pokreta u BiH, koji svakako nimalo ne treba potcjenjivati, i ona se može shvatiti i kao poruka, zapravo fetva, Predsjedništvu BiH koje je vrhovni komandant Oružanih snaga BiH.

Poruka je upućena preko internet stranije "putvjernika", ali i nekih drugih koje prave i kojima upravljaju pripadnici vehabijskog pokreta. O vlasnicima te i ostalih internet stranija ništa se ne zna, a autori tekstova potpisuju se pseudonimima.

"Ako zalutali među muslimanima žele da kažu da oružje ide afganistanskoj vojsci, a ne Amerikancima i NATO snagama, onda mi kažemo da je to samo igra riječi i čista obmana. Pa zar podanička afganistanska vojska ne ratuje za interese nevjernika", kaže se u poruci i nastavlja:

"U cilju pokazivanja svojim gospodarima spremnost na borbu protiv takozvanog islamskog terorizma (a što je u stvari borba protiv islama i muslimana), ovaj otpadnik Cikotić (ako je ikada i bio musliman) šalje 60 haubica i 1.500 pušaka. Nama je jasno da kafiri nisu zadovoljni samo riječima lojalnosti koje pokazuju zemlje koje žele da pristupe NATO savezu nego traže jasna djela, a to je upravo ono što je nevjernik Selmo Cikotić spreman da uradi kako bi ih zadovoljio.

Zbog opasnih poruka upućenih Predsjedništvu BiH i ministru odbrane Selmi Cikotiću, logično bi bilo da reaguje reis Mustafa Cerić kome su one, sasvim sigurno, poznate, međutim, on se izgleda opredijelio za šutnju. Može li se to dovoditi u vezu s njegovim odnosom prema vehabijama?, pita se list "San".

"Oni koji nas okrivljuju da im je stanje loše zbog islama i "novih" muslimana, pridružuju se islamofobiji koja nas, bosanske muslimane, "stare" i "nove" podsjeća na iskustvo proživljenog genocida", rekao je reis Cerić na otvaranju džamije u Kaljini kod Sokoca i dodao:

"Jasno je da nekima smetaju muslimani koji sebe nazivaju vehabijama, a sve to samo zato što su preživjeli genocid i protive se režimu aparthejda", zaključuje list "San".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar