FOTO / Festival ulične umjetnosti: Posjetite Beton Fest Sarajevo 2013

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udruženje za razvoj kulture i umjetnosti „Progres“ organizuje drugi godišnji festival ulične umjetnosti „Beton Fest Sarajevo 2013“, koji če se održati u periodu od 28.8. – 1.9.2013. godine. Treba naglasiti da je ovo tek drugi festival ove vrste u svijetu, pored Street painting festivala u Holandiji.

3D ulična umjetnost / 24sata.info

Nakon velikog uspjeha prošle godine, koji je zabilježio rekordnu posjećenost od preko 70 000 osoba, i velikog interesovanja za 3D uličnu umjetnost, Udruženje „Progres“ je odlučilo da i ove godine organizuje festival te pomogne promociji ove vrste umjetnosti, kao i umjetnika zainteresovanih da se time bave. U periodu od četiri dana, lokalni umjetnici, kao i gostujuće zvijezde, će imati priliku da pokažu svoje umijeće na ulicama Sarajeva. 

Festival će se održati na četiri lokacije: Plato ispred Katedrale, BBI Centar, Trg djece Sarajeva i Vilsonovo šetalište. U sklopu festivala će biti organizovane razne radionice za sve uzraste te zabavni programi poput koncerta grupe Činčila, A Capella grupe BasicS te salsa i hip hop partiji u saradnji sa Plesnim klubom „Romantik“.

Pored svih sadržaja, bit će organizovano pojedinačno i timsko tamičenje koje nudi priliku svim umjetnicima da pokažu svoje kvalitete na svjetskoj sceni 3D i 2D ulične umjetnosti,  te osvoje vrijedne nagrade, omogućene od strane kompanije Prestigio, generalnog sponzora Beton Festa. 

Nagrada za timsko takmičenje je rafting na Neretvi dok su nagrade za pojedinačno takmičenje:

1.    mjesto - Kamera Prestigio MultiRunner 710 x 
2.    mjesto - Kamera Car Video Recorder Prestigio RoadRunner 310 
3.    mjesto - Prestigio 16GB USB 2.0 Leather Drive 

Treba naglasiti i to da su prošlogodišnji pobjednici: Romano Kuduzović, Džejlana Karaman i Kerim Mušanović ostvarili zapažene karijere nakon takmičenja. Romano je bio među prvim umjetnicima koji su 3D uličnu umjetnost donijeli i na ulice Katra. 

Udrženje za razvoj kulture i umjetnosti „Progres“ ovim putem poziva sve zainteresovane da posjete festival i saznaju što više o 3D uličnoj umjetnosti, koja je jedna od najbrže rastućih vrsta umjetnosti u svijetu.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar