FOTO / Generalni pokrovitelj, ali i volonterska uloga: TV1 u projektu osnaživanja žena u BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

"Sretna sam što sam to iskustvo stekla na TV1, mediju koji pokazuje zavidan razvoj. Bilo je svakako vrlo zanimljivo i edukativno“- o svojoj praksi na TV1 u okviru projekta kaže studentica, Alisa ĆoriĆ

Alena i Alisa

„Zajedno jače i moćnije“, parola je ovogodišnjeg projekta Centra za promociju civilnog društva Mentoring 2013., organizovanog u okviru programa osnaživanja žena u BiH, čija je završna svečanost upriličena sinoć u Studiju 1 u Sarajevu.
 
Uspješne žene Bosne i Hercegovine iz svih djelatnosti; menadžerice, profesorice, doktorice, savjetnice, novinarke, voditeljice, direktorice, inžinjerke, umjetnice, i mnoge druge, u projektu MentoRinga pokazale su žensku solidarnost koja je rezultirala da se, u drugom po redu projektu ovog tipa, realizuje uspješna saradnja između mentorica i korisnica projekta kroz ukupno 190 mentorskih parova.
 
TV1 je, prepoznavši ovaj projekat kao iznimno značajan za jačanje civilnog društva u BiH, podržala MentoRing kao generalni medijski pokrovitelj, ali i kroz aktivno učešće u volontiranju. 
 
Naime, PR menadžerica TV1, Alena Kulenović-Delić bila je jedna od mentorica. Mladoj djevojci, studentici Alisi Rondić, pokazala je vještine PR prakse na televiziji i upoznala je sa sistemom rada.
 
„Bila sam obradovana pozivom da učestvujem u projektu, jer smatram da je solidarnost dijeljenja znanja, prakse i vještina pozitivna priča, koja zaista može biti od koristi mladim ženama koje tek planiraju započeti svoju karijeru. Bila je to prilika za početnice u poslu da upoznaju stvarnu sliku kako izgleda radni dan, šta su izazovi, kako riješiti kriznu situaciju.
 
S obzirom da prakse u okviru naših visokoobrazovnih institucija nedostoje, smatram da je Mentoring tim značajniji, ali njegova posebna važnost je u tome što je ipak posvećen i realizovan u uzjamnoj saradnji žena. Žene, još uvijek, traže svoju potpuniju afirmaciju u bh.društvu“- izjavila je PR TV1, Alena Kulenović-Delić.
 
„Bitno je steći prva iskustva i saznati šta sve spada u opis poslova u profesiji kojom se želim baviti. Sretna sam što sam to iskustvo stekla na TV1, mediju koji pokazuje zavidan razvoj. Bilo je svakako vrlo zanimljivo i edukativno“-  o svojoj praksi na TV1 u okviru projekta kaže studentica, Alisa Ćorić.
 
Projekat  je podržala i Američka ambasada u BiH, čija delegacija je prisustvovala svečanosti, te brojni komercijalni partneri.

 

(24sata.info)