Sarajevo: Marjanović i Telma uručili nagrade osnovcima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Osnovnoj školi Mehmedalija Mak Dizdar u Sarajevu je danas upriličena dodjela nagrada osnovcima s područja Kantona Sarajevo koji su učestvovali u takmičenju likovne kreativnosti i izražavanja o temi "Žena- majka danas".

Ministar Marjanović uručio nagrade

Nagrade su učenicima uručili ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Damir Marjanović i direktor Međunarode finansijske korporacije (IFC-a) za Evropu i centralnu Aziju Tomasz Telma.
 
"Uloga svih nas, domaćih i međunarodnih aktera je da doprinesemo ekonomskom osnaživanju žena i da osiguramo da osim što dobivaju jednake obrazovne mogućnosti, kao i njihove muške kolege, također dobiju jednaku priliku zaposlenja, napretka u karijeri i dostignu najviše pozicije koje su zaslužile svojim vještinama", izjavio je ovom prilikom Tomasz Telma.
 
Ministar Marjanović se zahvalio predstvnicima IFC-a na ideji da se organizuje ovakvo takmičenje i izložba, kao i na ukazanoj časti resornom Ministarstvu da bude partner u realizaciji ovog projekta.
 
"Likovna umjetnost je uvijek bila jača strana naših učenica i učenika i drago mi je da smo imali prliku da i na ovaj način damo podršku ovom vidu njihovog umjeća i kreativnosti. Ovaj projekt treba biti primjer kako motivisati učenike i učenice, kao i nastavno osoblje u njihovom radu", izjavio je ministar.
 
Učenicima su uručene diplome i novčane nagrade u iznosu od 475 KM, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar