"I mi smo BiH": U Švedskoj 9. marta proslava Dana nezavisnosti BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U znak sjećanja na odluku bh. naroda da žive u suverenoj i nezavisnoj državi, APU-mreža, koja okuplja mlade bh. akademce, poduzetnike i umjetnike u Švedskoj, organizira 9. marta u Stockholmu proslavu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine s temom “I mi smo BiH”.

Zastava BiH / Ilustracija

"Želimo da pošaljemo jasan signal svojim sugrađanima u domovini, da je jedan dio BiH i ovdje u Stockholmu, u Švedskoj te da bh. dijaspora ne želi biti samo dio prošlosti svoje zemlje, nego i dio njene budućnosti", navode iz APU-mreže.
 
Počasni gosti svečanosti ove godine su ambasadorica BiH u Švedskoj Jadranka Kalmeta, proslavljeni devetnaestogodišnji poduzetnik bh. porijekla Zlatan Bajrić, dr. Amir Hädd, pripadnik predratne generacije imigranata iz BiH i Indira Alikalfić, poduzetnik i član uprave humanitarne organizacije ”Naša djeca - Våra Barn”.
 
U kulturnom dijelu programa goste će sevdahom, starogradskim pjesmama i šansonama zabavljati Enes Žiga i Bianca Muratagić, uz poetski nastup pjesnika i književnika Harisa Grabovca.
 
Iz APU-mreže pozivaju sve sugrađane u Švedskoj da se pridruže u obilježavanju jednog od najvažnijih datuma u novoj povijesti Bosne i Hercegovine.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar