Nezadovoljni njihovim radom: Protest porodica poginulih boraca iz RS-a ispred Suda i Tužilaštva BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članovi porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske održaće danas mirni protest ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, na kojem će iskazati nezadovoljstvo radom tih institucija, Haškog suda i Instituta za nestala lica BiH u traženju nestalih iz Republike Srpske i procesuiranju zločina počinjenih nad Srbima.

Sud BiH

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović rekao je Srni da će protest biti održan od 12.00 do 14.00 časova, te da se očekuje oko 200 učesnika.
 
Mitrović je rekao da je planirano da na protest krenu četiri autobusa, po jedan iz banjalučke regije, iz Broda, Bijeljine i Istočnog Sarajeva.
 
On je naveo da je okupljanje učesnika predviđeno ispred Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu od 11.00 do 11.30 časova, nakon čega će kolona autobusima krenuti prema zgradi Suda i Tužilaštva BiH.
 
Protest organizuje Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, a suorganizatori su Savez logoraša i Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske.

 

(Srna)

Pošaljite Facebook komentar